BLE Supla Gateway - wyzwanie dla programistów

Jarson78
Posty: 50
Rejestracja: pn cze 11, 2018 10:54 am

pn maja 11, 2020 7:00 pm

Zero W
Dziwne jest to że wcześniej nie pokazywało 0 tylko 22,1 stopni
Ostatnio zmieniony pn maja 11, 2020 7:02 pm przez Jarson78, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1110
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pn maja 11, 2020 7:01 pm

Edytowałem poprzednią odpowiedź.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1110
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pn maja 11, 2020 7:29 pm

Jarson78 pisze:
pn maja 11, 2020 7:00 pm
Dziwne jest to że wcześniej nie pokazywało 0 tylko 22,1 stopni
Jeśli masz aktywne sprawdzanie file_write_check_sec=120 (bez # na początku tej linii), to SVD powinien wysyłać do Cloud temperaturę -273°C i wilgotność 0%. Taka wartość temperatury przez Cloud jest interpretowana jako brak odczytu.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 790
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

ndz maja 24, 2020 6:49 am

Mam ostatnio jakiś problem z bramką, na czujnikach niby widzę tą ikonkę Bluetooth, ale jak by ie było połączenia między czujnikiem a RPI.

Po wpisaniu w terminal sudo hcitool lescan

wyświetla się coś takiego

Kod: Zaznacz cały

Set scan parameters failed: Input/output error
Sprawdzałem na RPI4 i na RPI Zero. Po restartach czy to jednej czy drugiej maliny jest cały czas tak samo o co może chodzić??
ODPOWIEDZ