BLE Supla Gateway - wyzwanie dla programistów

Beku
Posty: 407
Rejestracja: wt lis 06, 2018 1:49 pm

wt wrz 01, 2020 11:49 am

Jeszcze się zastanawiam czy fajnie by było gdyby supla-pushover mógł powiadamiać jak bateria spadnie poniżej zadanej wartości ?, co Wy na to?
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1133
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

wt wrz 01, 2020 11:52 am

Idź na całość! Idź na całość!
kris.gie
Posty: 186
Rejestracja: czw kwie 28, 2016 4:24 pm
Lokalizacja: Katowice

wt wrz 01, 2020 12:00 pm

klew pisze:
wt wrz 01, 2020 11:52 am
Idź na całość! Idź na całość!
:D :D :D :D
kris.gie
Posty: 186
Rejestracja: czw kwie 28, 2016 4:24 pm
Lokalizacja: Katowice

wt wrz 01, 2020 12:26 pm

Dwie uwagi po krótkich testach:
1.W oknie informacyjnym o baterii jest komunikat "Poziom barterii"
2. Czasami znika procentowy wskaźnik poziomu
Beku
Posty: 407
Rejestracja: wt lis 06, 2018 1:49 pm

wt wrz 01, 2020 1:22 pm

kris.gie pisze:
wt wrz 01, 2020 12:26 pm
Dwie uwagi po krótkich testach:
1.W oknie informacyjnym o baterii jest komunikat "Poziom barterii"
2. Czasami znika procentowy wskaźnik poziomu
1. To już wina aplikacji klienckiej.
2. Nie zaobserwowałem takiego efektu, jak często zapisujesz dane z czujników do pliku ?
kris.gie
Posty: 186
Rejestracja: czw kwie 28, 2016 4:24 pm
Lokalizacja: Katowice

wt wrz 01, 2020 1:33 pm

Beku pisze:
wt wrz 01, 2020 1:22 pm
kris.gie pisze:
wt wrz 01, 2020 12:26 pm
Dwie uwagi po krótkich testach:
1.W oknie informacyjnym o baterii jest komunikat "Poziom barterii"
2. Czasami znika procentowy wskaźnik poziomu
1. To już wina aplikacji klienckiej.
2. Nie zaobserwowałem takiego efektu, jak często zapisujesz dane z czujników do pliku ?
1. OK
2. W sumie nie wiem, nic nie modyfikowałem, robiłem według poradnika Roberta :)
Beku
Posty: 407
Rejestracja: wt lis 06, 2018 1:49 pm

wt wrz 01, 2020 1:35 pm

kris.gie pisze:
wt wrz 01, 2020 1:33 pm
Beku pisze:
wt wrz 01, 2020 1:22 pm
kris.gie pisze:
wt wrz 01, 2020 12:26 pm
Dwie uwagi po krótkich testach:
1.W oknie informacyjnym o baterii jest komunikat "Poziom barterii"
2. Czasami znika procentowy wskaźnik poziomu
1. To już wina aplikacji klienckiej.
2. Nie zaobserwowałem takiego efektu, jak często zapisujesz dane z czujników do pliku ?
1. OK
2. W sumie nie wiem, nic nie modyfikowałem, robiłem według poradnika Roberta :)
ale gubi się tylko znaczek % czy cała wartość poziomu baterii ? możesz zrobić zrzut ?
lukfud
Posty: 434
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

wt wrz 01, 2020 2:17 pm

Beku pisze:
wt wrz 01, 2020 9:18 am
Dostępna jest już nowa wersja supla-virtual-device.
Oo, dobra nowina.
Przydało by się jeszcze zaktualizować odpowiedni wątek :)
kris.gie
Posty: 186
Rejestracja: czw kwie 28, 2016 4:24 pm
Lokalizacja: Katowice

wt wrz 01, 2020 2:18 pm

Tak to wygląda, w odstępie niecałej minuty:
Załączniki
Screenshot_20200901-161031.png
Screenshot_20200901-161031.png (38.95 KiB) Przejrzano 141 razy
Screenshot_20200901-161054.png
Screenshot_20200901-161054.png (37.53 KiB) Przejrzano 141 razy
Beku
Posty: 407
Rejestracja: wt lis 06, 2018 1:49 pm

wt wrz 01, 2020 2:31 pm

Taka sytuacja może mieć miejsce jak wartość baterii = null a to może mieć miejsce jeśli ta wartość nie jest poprawnie zapisywana/odczytywana na poziomie supla-virtual-device.
A zobacz czy przypadkiem nie masz dwóch skryptów odpalonych które zapisują do tego samego pliku? Może gdzieś tak masz i jeden zrobiłeś zapis baterii a drugi nie? To takie gdybanie ale lepiej to sprawdzić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”