Supla Scripts - nie dodaje komend głosowych

rafal.w30
Posty: 6
Rejestracja: czw lut 13, 2020 10:16 pm

pt lut 14, 2020 10:25 am

Witam,
Mam problem z dodawaniem komend głosowych, przechodzę konfigurację Automate na telefonie i kończy się powodzenie w momencie dodawania "Powiedz nowy wariant". Telefon jest widziany w aplikacji Supla Scripts "SUPLA Voice" jest aktywne. Co robię nie tak?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1831
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pt lut 14, 2020 10:27 am

Po prostu wpisz ten wariant i zobacz czy zadziała. Zobacz w logach skryptów, czy komendy w ogóle docierają do Twojego konta.
rafal.w30
Posty: 6
Rejestracja: czw lut 13, 2020 10:16 pm

pt lut 14, 2020 8:34 pm

Komendy docierają, chyba muszę poduczyc asystenta rozpoznawania mojego głosu. Czy w scenach dopuszczalne jest używanie stwierdzeń np "włącz ogród " ?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1831
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

sob lut 15, 2020 1:50 am

Tak. Możesz nawet "włącz podświetlenie cebul moich które na wiosnę przemienią padół ten w piękne krokusów pole", jeśli tak wolisz.
rafal.w30
Posty: 6
Rejestracja: czw lut 13, 2020 10:16 pm

sob lut 15, 2020 3:47 pm

fracz, sorrki ale nie wiem dlaczego w ogóle nie docierają komendy do supla scripts, w logach nic nie pokazuje. Przeprowadziłem jeszcze raz konfigurację Automate i nic. Może trzeba na coś zwrócić uwagę czego ja nie widzę.
rafalfarba
Posty: 9
Rejestracja: pn lis 25, 2019 11:48 am

śr maja 06, 2020 9:26 am

Miałem ten sam problem. Zadziałało po ustawieniu w Google Asystencie głównego języka polskiego, bez dodatkowego języka. Mam też zintegrowaną Suple z GA i teraz mogę otwierać bramę przez Automate, a GA nawet nie zdąży powiedzieć że nie ma takiego urządzenia bo zagłusza go kobietka z Automate.
ODPOWIEDZ