Sterowanie brama

L0L3K
Posty: 28
Rejestracja: czw lut 22, 2018 2:34 pm

sob mar 21, 2020 6:45 pm

Witam, mam pytanie czy jeśli kupie na allegro sonoff beznapięciowy do bramy to mogę go zamontować przy przycisku do sterowania brama który mam w garażu? np. tak jak mam zamontowany przy kontakcie do sterowania światłem? :)
augusto
Posty: 31
Rejestracja: ndz gru 10, 2017 2:44 pm

sob mar 21, 2020 7:14 pm

Tak, tylko go zasilic bedziesz musial
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7963
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob mar 21, 2020 8:02 pm

Nie kupuj sonoff-a do sterowania bramą chyba, że to Sonoff SV. Szczególnie nie polecam Basica.
L0L3K
Posty: 28
Rejestracja: czw lut 22, 2018 2:34 pm

sob mar 21, 2020 8:18 pm

pzygmunt pisze:
sob mar 21, 2020 8:02 pm
Nie kupuj sonoff-a do sterowania bramą chyba, że to Sonoff SV. Szczególnie nie polecam Basica.
To co będzie lepszym wyborem?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7963
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob mar 21, 2020 8:44 pm

Z gotowców:
Zamel SBW-02, Zamel SBW-01, Nice Wifi

DIY:
Sonoff SV, Yunshan, NodeMCU, Webmos, Na forum też ktoś jakieś płytki robił 12V.
Awatar użytkownika
ktsurma
Posty: 60
Rejestracja: pn lis 18, 2019 7:07 pm
Lokalizacja: Zgierz

ndz mar 22, 2020 7:09 am

Do sterowania brama rylko sonoff sv. Trzeba usunac dwa oporniki. No i oczywiscie zasilic samego sonoffa. Wpinamy go rownolegle do klawisza - dzwonkowego. I wtedy czy klawisz szy supla naped powinie dzialac tak samo.
L0L3K
Posty: 28
Rejestracja: czw lut 22, 2018 2:34 pm

ndz mar 22, 2020 12:22 pm

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7963
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz mar 22, 2020 1:06 pm

To czy będzie ok to zależy jakie oprogramowanie ktoś Ci tam wgra i czy Twoja „brama” ma zasilanie DC. Jeśli ma zasilanie AC to musisz dodać do kompletu zasilacz. Dodasz zasilacz plus przesyłkę i zbliżysz się do SBW-02.
L0L3K
Posty: 28
Rejestracja: czw lut 22, 2018 2:34 pm

ndz mar 22, 2020 1:13 pm

pzygmunt pisze:
ndz mar 22, 2020 1:06 pm
To czy będzie ok to zależy jakie oprogramowanie ktoś Ci tam wgra i czy Twoja „brama” ma zasilanie DC. Jeśli ma zasilanie AC to musisz dodać do kompletu zasilacz. Dodasz zasilacz plus przesyłkę i zbliżysz się do SBW-02.
A ten Zamel SBW-02 będzie można podpiąć już bez żadnych ceregieli? w sumie moze to i lepiej dołożyc :?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7963
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz mar 22, 2020 1:42 pm

Może zacznij od podania modelu sterownika bramy pod jaki chcesz się podłączyć.
ODPOWIEDZ