Sterowanie brama

L0L3K
Posty: 28
Rejestracja: czw lut 22, 2018 2:34 pm

ndz mar 22, 2020 8:16 pm

pzygmunt pisze:
ndz mar 22, 2020 1:42 pm
Może zacznij od podania modelu sterownika bramy pod jaki chcesz się podłączyć.
faac 740
Awatar użytkownika
bulek68
Posty: 145
Rejestracja: czw lut 08, 2018 6:51 pm
Lokalizacja: Podkarpackie

ndz mar 22, 2020 8:47 pm

Pisz do autora tematu kinium.Ma prawdopodobnie jeszcze na zbyciu moduły swojej konstrukcji.
Idealne dla Ciebie i niedrogie.
viewtopic.php?f=24&t=5784
7x inCan
4x SRW-01
1x SLW-01
1x ROW-02
1x WEMOS Supla Button 8 direct links by Elmaya
1x Yunshan 8xDS+DHT22+TIMER.CWU+OLED by Zybi
1x Sonoff Dual R2 2xGATE+DHT22 by Zybi
1x Sonoff BASIC
2x MELINK
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7963
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz mar 22, 2020 9:47 pm

Do Faac 740 polecam SBW-02
L0L3K
Posty: 28
Rejestracja: czw lut 22, 2018 2:34 pm

wt mar 24, 2020 4:30 pm

pzygmunt pisze:
ndz mar 22, 2020 9:47 pm
Do Faac 740 polecam SBW-02
Ja mam niestety ten problem, że nie mogę zainstalować SBW-02 przy napędzie bramy bo nie łapie mi tam wifi. Robiłem właśnie próbę z sonoffem którego mam założonego przedłużaczu i niestety nie widział on wifi przy bramie :cry:
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7963
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt mar 24, 2020 5:14 pm

Każdy moduł będzie miał taki problem chyba, że użyjesz jakiegoś DIY z zewnętrzną anteną.
Możesz też przebudować swoją sieć WiFi instalując urządzenia pracujące w trybie mesh.
L0L3K
Posty: 28
Rejestracja: czw lut 22, 2018 2:34 pm

wt mar 24, 2020 5:26 pm

pzygmunt pisze:
wt mar 24, 2020 5:14 pm
Każdy moduł będzie miał taki problem chyba, że użyjesz jakiegoś DIY z zewnętrzną anteną.
Możesz też przebudować swoją sieć WiFi instalując urządzenia pracujące w trybie mesh.
Wszystko wskazuje na to, że zostanie wpięty w przycisk od sterowania bramą w garażu bo tam problemem z wifi nie ma, sonoff bez problemu sobie radzi
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7963
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt mar 24, 2020 5:47 pm

Tylko tam możesz nie mieć możliwości kontrolowania stanu otwarcia Twojej bramy.
L0L3K
Posty: 28
Rejestracja: czw lut 22, 2018 2:34 pm

śr mar 25, 2020 10:00 am

pzygmunt pisze:
wt mar 24, 2020 5:47 pm
Tylko tam możesz nie mieć możliwości kontrolowania stanu otwarcia Twojej bramy.
Hmm no ale będe mógł nią przynajmniej sterować..

https://www.mediaexpert.pl/komputery-i- ... lsrc=aw.ds - coś takiego nie pomoże mi z zasięgiem wifi przy bramie?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7963
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr mar 25, 2020 10:33 am

Może zadziała choć z mojego doświadczenia takie repeater-y z średnio się sprawdzają.
Podłącz drugi AP w garażu jeśli masz tam ethernet lub zainwestuj w sieć wifi mesh.
ODPOWIEDZ