Wemos d1 mini skrzynka na listy

RKL
Posty: 38
Rejestracja: czw maja 14, 2020 6:20 pm
Kontaktowanie:

sob sty 09, 2021 4:46 pm

klew pisze:
pt sty 08, 2021 9:21 pm
RKL pisze:
pt sty 08, 2021 8:22 pm
w kodzie mam coś takiego

buttonSet->addAction(*sensor, Supla::ON_PRESS, Supla::Sensor::VirtualBinary, Supla::SET);
buttonClear->addAction(*sensor, Supla::ON_PRESS, Supla::Sensor::VirtualBinary, Supla::CLEAR);
Powinno być:

Kod: Zaznacz cały

buttonSet->addAction(Supla::SET, *sensor, Supla::ON_PRESS);
Albo ogólniej:

Kod: Zaznacz cały

button->addAction(AKCJA, obiekt_na_ktorym_ma_by_wykonana_akcja, ZDARZENIE_KTORE_WYZWALA_AKCJE);
niby wszystko w porządku wgrało się ale nie pojawia się w cloud mimo wpisanych poprawnych danych czyli jak to mówią jak nie urok to sraczka :lol:


to co pokazuje monitor portu

17:44:25.105 ->
17:44:25.105 -> ets Jan 8 2013,rst cause:4, boot mode:(3,0)
17:44:25.105 ->
17:44:25.105 -> wdt reset
17:44:25.105 -> load 0x4010f000, len 1392, room 16
17:44:25.105 -> tail 0
17:44:25.105 -> chksum 0xd0
17:44:25.105 -> csum 0xd0
17:44:25.145 -> v3d128e5c
17:44:25.145 -> ~ld
17:44:25.185 -> ⸮⸮
krycha88
Posty: 1128
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

sob sty 09, 2021 6:29 pm

RKL pisze:
sob sty 09, 2021 4:46 pm
klew pisze:
pt sty 08, 2021 9:21 pm
RKL pisze:
pt sty 08, 2021 8:22 pm
w kodzie mam coś takiego

buttonSet->addAction(*sensor, Supla::ON_PRESS, Supla::Sensor::VirtualBinary, Supla::SET);
buttonClear->addAction(*sensor, Supla::ON_PRESS, Supla::Sensor::VirtualBinary, Supla::CLEAR);
Powinno być:

Kod: Zaznacz cały

buttonSet->addAction(Supla::SET, *sensor, Supla::ON_PRESS);
Albo ogólniej:

Kod: Zaznacz cały

button->addAction(AKCJA, obiekt_na_ktorym_ma_by_wykonana_akcja, ZDARZENIE_KTORE_WYZWALA_AKCJE);
niby wszystko w porządku wgrało się ale nie pojawia się w cloud mimo wpisanych poprawnych danych czyli jak to mówią jak nie urok to sraczka :lol:


to co pokazuje monitor portu

17:44:25.105 ->
17:44:25.105 -> ets Jan 8 2013,rst cause:4, boot mode:(3,0)
17:44:25.105 ->
17:44:25.105 -> wdt reset
17:44:25.105 -> load 0x4010f000, len 1392, room 16
17:44:25.105 -> tail 0
17:44:25.105 -> chksum 0xd0
17:44:25.105 -> csum 0xd0
17:44:25.145 -> v3d128e5c
17:44:25.145 -> ~ld
17:44:25.185 -> ⸮⸮
Wrzuć może tutaj poprawiony kod bo z tych logów wynika że nawet nie startuje soft.
RKL
Posty: 38
Rejestracja: czw maja 14, 2020 6:20 pm
Kontaktowanie:

sob sty 09, 2021 6:35 pm

Poradziłem sobie :D

dzięki wszystkim za pomoc
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”