Sonoff bridge - supla

L0L3K
Posty: 76
Rejestracja: czw lut 22, 2018 2:34 pm

pn maja 04, 2020 6:29 pm

Witam, widziałem ostatnio gdzieś na yt film z prezentacja sonoff bridge, kontraktonu i czujki ruchu od sonoffa i mam pytanie czy da się na bridge wgrać suple i sterować własnie tym wszystkim w supla cloud? Bo zastanawiałem się właśnie nad rozwiązaniem esp8266 + kontrakton żeby sprawadź stan okien ale to rozwiązanie z sonoffem bridge wydaje mi się schludniejsze 🤓
MMarcin
Posty: 92
Rejestracja: pt wrz 08, 2017 6:38 am

pn maja 04, 2020 8:18 pm

viewtopic.php?f=24&t=6137

Ale to działa tylko w jedną stronę. Wysyła rozkazy a nie odbiera.
woloch
Posty: 1
Rejestracja: sob maja 16, 2020 8:53 pm

sob maja 16, 2020 8:57 pm

Ale to działa tylko w jedną stronę. Wysyła rozkazy a nie odbiera.
Masz złe info. mam sonoff bridge rf i mam podłączone gniazdka z biedronki oraz pilota który uruchamia je przez sonoff bridge rf
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 289
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

sob maja 16, 2020 9:43 pm

woloch pisze:
sob maja 16, 2020 8:57 pm
Masz złe info. mam sonoff bridge rf i mam podłączone gniazdka z biedronki oraz pilota który uruchamia je przez sonoff bridge rf
I w Supli aktualizuje się status?
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 2x SBW-02, 2x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 1x ROW-04m,
1x Sonoff BRIDGE RF 433 (FW by Duch__)
This is only the beggining...
MMarcin
Posty: 92
Rejestracja: pt wrz 08, 2017 6:38 am

ndz maja 17, 2020 3:43 pm

woloch pisze:
sob maja 16, 2020 8:57 pm
Ale to działa tylko w jedną stronę. Wysyła rozkazy a nie odbiera.
Masz złe info. mam sonoff bridge rf i mam podłączone gniazdka z biedronki oraz pilota który uruchamia je przez sonoff bridge rf
Przecież napisałem że wysyła rozkazy to gdzie mam złe info? Koledze chodzi aby sonoff odbierał rozkazy z czujników.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”