Automatyczny powrót przekaźnika do pozycji

local
Posty: 53
Rejestracja: pn sty 27, 2020 11:33 am

śr lip 08, 2020 10:59 am

Konieczna będzie aktualizacja softu w urządzeniach ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8849
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lip 08, 2020 11:06 am

Tak dlatego, że czas odlicza sprzęt, a nie serwer.
system2002
Posty: 8
Rejestracja: wt lip 07, 2020 4:38 pm

śr lip 08, 2020 5:49 pm

Chciałem tego basic wykorzystać do otwierania bramy,
a w centrali bramy mam jedno wyjście zamykanie stop otwieranie,
takie trochę podwójne klikanie przy zamykaniu i otwieraniu.
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1207
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

śr lip 08, 2020 6:13 pm

system2002 pisze:
śr lip 08, 2020 5:49 pm
Chciałem tego basic wykorzystać do otwierania bramy,
a w centrali bramy mam jedno wyjście zamykanie stop otwieranie,
takie trochę podwójne klikanie przy zamykaniu i otwieraniu.
:lol: :lol:
Sorry, za ten śmiech, nie zrozum mnie źle, ale temat zacząłeś nie podając gdzie chcesz zastosować ten sprzęt pisząc tylko o czasowym wyłączaniu przekaźnika, jakbyś chciał mieć TIMER w urządzeniu do sterowania lampą, albo automat schodowy. Chłopaki są na bieżąco więc od razu podsyłają linki i wyjaśniają, a Ty teraz wyskakujesz że chcesz sterować bramą 🤦

Zastosuj sprzęt, który jest beznapięciowy na wyjściu. Ten podany przez Ciebie taki nie jest, możesz zastosować dodatkowy przekaźnik, ale ekonomicznie jest to bez sensu. Jeśli upierasz się przy sonoff to wybierz SV. Wgraj soft który znajdziesz na forum, podłącz do swojego konta i ciesz się bezpiecznym przełącznikiem.

P.S.
Step by Step - tak się zazwyczaj nazywa funkcja jaką spora ilość sterowników bram oferuje na wejściu impulsowym.
system2002
Posty: 8
Rejestracja: wt lip 07, 2020 4:38 pm

czw lip 09, 2020 9:49 am

Kolego lesny8 tak wiem że basic musi zostać przerobiony,
po prostu mam taki z odzysku przerobiłem na bez napięciowy,
więc pomyślałem, że wykorzystam go do otwierania bramy wraz z odczytem temp.
od razu może dodam dla lesny8 że nie jest to termometr nie jest rtęciowy :lol: :oops:
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1207
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

czw lip 09, 2020 10:11 am

🤣
Wszystko jasne. Poszukaj na forum softu, który będzie pasował do tego modelu. Funkcje jaką musisz ustawić dla przekaźnika to brama wjazdowa lub brama garażowa, ale robisz to dopiero w Cloud po zarejestrowaniu się modułu na Twoim koncie. W aplikacji będziesz miał kanał z bramą, a każde kliknięcie w otwórz/zamknij to podanie impulsu do sterownika bramy i wykonanie przez niego kroku(step).
system2002
Posty: 8
Rejestracja: wt lip 07, 2020 4:38 pm

pn lip 13, 2020 5:30 pm

OK wgrałem wszystko OK,
tylko nie mogę znaleźć instrukcji od tej centrali ar806,
czy przekaźnik należy podłączyć do START - COM


Obrazek
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8849
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn lip 13, 2020 5:36 pm

Możliwe, że COM i ST.P. Zewrzyj na krótko tak na około sekundę i zobacz jak się automatyka zachowa.
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1207
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pn lip 13, 2020 7:31 pm

START i COM
Jak masz ustawionego dipswitcha? W zależności od tego jak jest on ustawiony tak różnie będzie działać brama. Jest też funkcja StepByStep.
Instrukcja ;)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8849
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn lip 13, 2020 8:31 pm

To co podałem to wg instrukcji funkcja furtki. Czyli będzie tak jak kolega wyżej napisał
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”