Brak połączenia z telefonem wifi

Ogrodnik90
Posty: 6
Rejestracja: czw lip 23, 2020 10:15 am

czw lip 23, 2020 10:32 am

Witam,
Zainstalowałem suple (23/07/2020). Próbuje dodać urządzenie ale od 1h cały czas błąd w aplikacji w trakcie dodawania urządzenia "przekroczono czas oczekiwania na dane o bieżacej sieci WiFi!. Czy ktoś miał podobny problem i wie jak się z tym uporać? Rzeczy które zrobiłem:
1- instalacja ponowna supply
2 - Wifi tylko 2,4GHz
3 - restart telefonu

Nic z tego nie pomogło. Czy można zainstalować sterownik do rolet SRW-01 z przeglądarki? (ktoś podrzuci instrukcje?) Mam 20 rolet zewnętrznych i chce kupić 20 tych wlączników czy macie jakiś lepszy pomysł?
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1241
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

czw lip 23, 2020 10:41 am

A wpisałeś w aplikacji Supla dane Twojej sieci Wi-Fi 2.4GHz (nazwa SSID oraz hasło), w której zasięgu będzie na stałe urządzenie sterujące?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Ogrodnik90
Posty: 6
Rejestracja: czw lip 23, 2020 10:15 am

czw lip 23, 2020 10:49 am

Nie pokazało mi wgl takich opcji :( od razu tylko ekran do wpisania loginu albo zaawansowane. Na filmikach widziałem te kroki u mnie od razu sie pokazuje aplikacja (ekran startowy)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8864
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lip 23, 2020 10:56 am

Którą wersję Androida posiadasz ?
Jaki model telefonu ?
Jaki model routera ?

Możesz skonfigurować SRW ręcznie.
Połącz się z jego siecią WiFi.
Następnie otwórz stronę http://192.168.4.1 i wprowadź ustawienia.
Ogrodnik90
Posty: 6
Rejestracja: czw lip 23, 2020 10:15 am

czw lip 23, 2020 11:04 am

Telefon Samsung S10 Lite
Internet z Orange - router FunBox 3.0 model LK19275DP991358

Próbowałem jeszcze robić coś na tablecie ale dokładnie to samo.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8864
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lip 23, 2020 11:17 am

Możesz wyłączyć tymczasowo sieć 5Ghz w funbox-ie ?
Ogrodnik90
Posty: 6
Rejestracja: czw lip 23, 2020 10:15 am

czw lip 23, 2020 11:21 am

Tak, probówałem zostawić włączone 2 pasma ale też nic.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8864
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lip 23, 2020 11:28 am

W takim razie pozostaje tylko ręczna konfiguracja.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8864
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lip 23, 2020 11:29 am

Ogrodnik90 pisze:
czw lip 23, 2020 11:04 am
Telefon Samsung S10 Lite
Internet z Orange - router FunBox 3.0 model LK19275DP991358

Próbowałem jeszcze robić coś na tablecie ale dokładnie to samo.
Która wersja Androida ?
Ogrodnik90
Posty: 6
Rejestracja: czw lip 23, 2020 10:15 am

czw lip 23, 2020 11:35 am

Werja 10 modem G770FXXS3BTG1
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”