sonof sv wifi + faac 740?

BlakeAntonio
Posty: 1
Rejestracja: pn sie 24, 2020 6:50 am

pn sie 24, 2020 6:53 am

Witam szanowne grono fachowców.
Panowie czy mozliwe jest polączenie napedu faac 740 i sonoffa i sterowac po wifi? Dodatkiem było by widziec stan bramy. Co potrzebuje sprzetowo ?
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1326
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pn sie 24, 2020 7:18 am

Potrzebujesz Sonoffa z wyjściem bezpotencjałowym, programatora (konwertera USB/RS).
Ja jednak polecam gotowe, sprawdzone rozwiązanie Zamel SBW-02.
Ostatnio zmieniony pn sie 24, 2020 6:54 pm przez Robert Błaszczak, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
gbiel
Posty: 27
Rejestracja: ndz cze 04, 2017 11:57 am

pn sie 24, 2020 3:30 pm

A ja ze swojej strony polecam : https://elty.pl/pl/p/Modul-z-ESP-12S-pr ... gJSNfD_BwE
działa około 2 lat bez problemów z napędem FAAC C720
dawkor
Posty: 133
Rejestracja: ndz sty 07, 2018 1:20 pm

pn sie 24, 2020 7:41 pm

zwykly basic przecinasz sciezki jest to do znalezienie w google i przelacznik i bedzie ci pokazywalo czy brama otwarta czy zamknieta.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9169
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn sie 24, 2020 11:10 pm

Tylko nie basic
kinium
Posty: 68
Rejestracja: pt wrz 06, 2019 11:09 am
Lokalizacja: Wrocław

wt sie 25, 2020 7:22 am

BlakeAntonio pisze:
pn sie 24, 2020 6:53 am
Witam szanowne grono fachowców.
Panowie czy mozliwe jest polączenie napedu faac 740 i sonoffa i sterowac po wifi? Dodatkiem było by widziec stan bramy. Co potrzebuje sprzetowo ?
viewtopic.php?f=24&t=5784 mam ten sam napęd i ten moduł był projektowany specjalnie pod ten napęd. Widoczne 3 stany bramy i możliwość otwarcia bramy jako furtka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”