Witam!
wczoraj został zaakceptowany mój PR w HomeAssistancie zmieniający sposób pobierania danych z Clouda Supli -- aktualnie ilość requestów nie zależy już od ilości urządzeń. Udało się również zmniejszyć SCAN_INTERVAL do 10s. Odważnych zachęcam do testowania brancha dev HA.
Pozdrawiam!
HomeAssistant -- zmniejszenie ilości zapytań i usunięcie problemów z limitami
Super
Zmieniłeś tylko sposób odczytu danych czy dodałeś możliwość odczytu czujników ?mwegrzynek pisze: ↑pt wrz 04, 2020 11:14 amWitam!
wczoraj został zaakceptowany mój PR w HomeAssistancie zmieniający sposób pobierania danych z Clouda Supli -- aktualnie ilość requestów nie zależy już od ilości urządzeń. Udało się również zmniejszyć SCAN_INTERVAL do 10s. Odważnych zachęcam do testowania brancha dev HA.
Pozdrawiam!
Póki co są tylko gniazdka/światło i rolety
-
Zmieniłem tylko sposób odczytu. Do zrobienia obsługi czujników i innych sprzętów obsługiwanych przez Supla Cloud potrzebowałbym albo dostępu do konta Supla Cloud z takimi urządzeniami albo samych urządzeń.
Jeśli chcesz, mogę Ci udostępnić BME280, DS18B20 i BH1750mwegrzynek pisze: ↑czw wrz 10, 2020 11:23 amZmieniłem tylko sposób odczytu. Do zrobienia obsługi czujników i innych sprzętów obsługiwanych przez Supla Cloud potrzebowałbym albo dostępu do konta Supla Cloud z takimi urządzeniami albo samych urządzeń.
-
OK, namiary na token i serwer prześlij proszę na priva. Mam trochę innych projektów na warsztacie i na zmianę możesz trochę poczekać...
Jeżeli chcesz mogę udostępnić Tobie stacje pogodowa. Kanał deszczu, wiatru, ciśnienia temperatury i wilgotności.mwegrzynek pisze: ↑czw wrz 10, 2020 12:07 pmOK, namiary na token i serwer prześlij proszę na priva. Mam trochę innych projektów na warsztacie i na zmianę możesz trochę poczekać...