Xiaomi LYWSD03MMC + HM10 + ESP8266 (WEMOS)

andrew01
Posty: 134
Rejestracja: pt maja 24, 2019 6:49 am

czw gru 31, 2020 6:17 pm

Ja miałem podłączone pod D5 i D6

https://nettigo.pl/products/modul-wifi-wemos-d1-mini-v2

Komenda AT+DISA? to tutaj podstawa, ona powoduje odczytanie danych wysyłanych przez czujniki.
Awatar użytkownika
artur_n
Posty: 185
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm

czw gru 31, 2020 6:18 pm

Skoro mam najnowsze firmware przeznaczone dla CC2541 to chyba musi działać? Jakie Ty miałeś firmware wgrane?
Ja mam Wemosa D1 mini pro. Ale to chyba nie ma znaczenia?
andrew01
Posty: 134
Rejestracja: pt maja 24, 2019 6:49 am

czw gru 31, 2020 6:19 pm

Dokładnie ten jaki dałem w pierwszy poście, od tamtej pory mam podłączone i w temacie nic nie zmieniałem bo cały czas czekam aż nowe zabawki przyjdą.
Awatar użytkownika
artur_n
Posty: 185
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm

czw gru 31, 2020 6:20 pm

Czyli mamy taki sam firmware. Powoli się poddaje.
andrew01
Posty: 134
Rejestracja: pt maja 24, 2019 6:49 am

czw gru 31, 2020 6:36 pm

Tam gdzie dostawałeś poniższe odpowiedzi:

AT+NAME? OK+NAME:HMSoft
AT+VERS? HMSoft V710

to też musisz dostać odpowiedzi na AT+DISA?, ale najpierw zapodaj poniższe komendy ustawiające HM10:

AT+ROLE1
AT+IMME1
AT+RESET

i dopiero wtedy

AT+DISA?

Nie wiem co dalej mógłbym podpowiedzieć.....
Awatar użytkownika
artur_n
Posty: 185
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm

czw gru 31, 2020 6:39 pm

O PANIE!

Kod: Zaznacz cały

OKOKOKOKOKOKOKOK+Set:1
OK+Set:1
OK+Set:1
OK+Set:1
OK+Set:1
OK+Set:1
OK+Set:1OK+Set:1OK+Set:1OK+Set:1OK+Set:1OK+Set:1OK+RESETOK+RESETOK+RESETOK+RESET
OK+RESET
OK+RESET
OK+RESET
OK+DISASOK+DISA:]Qđ±Č˙OK+DISA:‘QâźLż
˙LOK+DISAS
OK+DISA:ń\`^i§

˙LOK+DISA:ˆŁ8Á¤OK+DISA:2ƒ/8Á¤OK+DISCE
OK+DIS0:A4C1382F8332OK+DISCEOK+DISAS
OK+DISA:]Qđ±Č˙OK+DISA:ń\`^iĄ

˙LOK+DISAS
OK+DISA:‘QâźL˝
˙LOK+DISA:2ƒ/8Á¤OK+DISCE
OK+DIS0:A4C1382F8332OK+DISCEOK+DISAS
OK+DISA:‘QâźLľ
˙LOK+DISAS
OK+DISA:ˆŁ8Á¤OK+DISCE
OK+DISCEOK+DISAS
OK+DISA:]Qđ±Ę˙OK+DISA:‘QâźL˝
˙LOK+DISAS
OK+DISA:ˆŁ8Á¤OK+DISA:2ƒ/8Á¤OK+DISCE
OK+DIS0:A4C1382F8332OK+DISCE
andrew01
Posty: 134
Rejestracja: pt maja 24, 2019 6:49 am

czw gru 31, 2020 6:40 pm

To już połowa sukcesu :)
Awatar użytkownika
artur_n
Posty: 185
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm

czw gru 31, 2020 6:52 pm

A jakiś zapis ustawień? Po odłączeniu od prądu dalej nie działa.

PS. Zroobiłem AT+SAVE?
andrew01
Posty: 134
Rejestracja: pt maja 24, 2019 6:49 am

czw gru 31, 2020 6:55 pm

Nie ma zapisu, przy tworzeniu obiektu są wrzucane ustawienia:

delay(500);
mySerial->write("AT");
delay(500);
mySerial->write("AT+ROLE1");
delay(500);
mySerial->write("AT+IMME1");
delay(500);
mySerial->write("AT+RESET");
delay(500);
Awatar użytkownika
artur_n
Posty: 185
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm

czw gru 31, 2020 6:57 pm

Po włączeniu jak długo trzeba czekać na odczyt?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”