Skrypt z dwuklikiem do rolet

Awatar użytkownika
klew
Posty: 1527
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

wt lis 17, 2020 11:11 am

thingrim pisze:
wt lis 17, 2020 11:06 am
Jesli roleta jest w ruchu , i to nie wazne czy jedzie w gore czy w dol czy w inna zadana pozycje i w tym czasie podamy sygn aby o innej pozycji to poprosu przerywa ruch i jedzie w zadanym kierunku.
Jak klike w gore i sie otweira a po chwili klikne ponownie w gore to poprostu nadal sie otweira .
Jak jest OTW i klkne w gore to sie nic nie dzieje wiec poporstu kolejne klikniecie przerywa aktulanie wykonywane zadanie i zaczyna kolejne podane przez pilota.
To czym można zatrzymać roletę w ruchu? Wyłącznie przyciskiem stop?
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1527
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

wt lis 17, 2020 11:12 am

lukfud pisze:
wt lis 17, 2020 11:08 am
Prawie idealnie wpasowałoby się tu wyzwalanie swoich akcji stanem przekaźnika. Dłuższy czas temu męczyłem Cię o to.
4 wirtualne przekaźniki ustawione na automaty schodowe, impuls 0,5s aby uruchomić swoją akcję - pojedyncze bądź podwójne "pyknięcie" fizycznym przekaźnikiem (konfiguracja dowolna).
Sterowanie wtedy byłoby ze wszystkiego.
Nie za bardzo rozumiem związku tych tematów. Akcje wyzwalane stanem kanałów mam w kolejce zadań, ale jak to by mogło tutaj pomóc?
lukfud
Posty: 657
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

wt lis 17, 2020 11:27 am

klew pisze:
wt lis 17, 2020 11:12 am
Nie za bardzo rozumiem związku tych tematów. Akcje wyzwalane stanem kanałów mam w kolejce zadań, ale jak to by mogło tutaj pomóc?
Akcje wyzwalane stanem kanału mogą mieć szerokie zastosowanie. W tym przypadku, jeśli chwilowa zmiana stanu wirtualnego przekaźnika mogłaby uruchomić akcję - włącz, wyłącz, włącz, wyłącz np. fizyczny przekaźnik podłączony do tego pilota od rolet, to wydaje mi się, że to jest rozwiązanie.
thingrim
Posty: 8
Rejestracja: pn lis 02, 2020 6:27 am

wt lis 17, 2020 11:30 am

klew pisze:
wt lis 17, 2020 11:11 am
thingrim pisze:
wt lis 17, 2020 11:06 am
Jesli roleta jest w ruchu , i to nie wazne czy jedzie w gore czy w dol czy w inna zadana pozycje i w tym czasie podamy sygn aby o innej pozycji to poprosu przerywa ruch i jedzie w zadanym kierunku.
Jak klike w gore i sie otweira a po chwili klikne ponownie w gore to poprostu nadal sie otweira .
Jak jest OTW i klkne w gore to sie nic nie dzieje wiec poporstu kolejne klikniecie przerywa aktulanie wykonywane zadanie i zaczyna kolejne podane przez pilota.
To czym można zatrzymać roletę w ruchu? Wyłącznie przyciskiem stop?
Tak, ale ja tego praktycznie nie stosuje bo mam te pozycje zadane z 2 klikiem na pilocie.
Alternatywa bylo by otw rolety o 07:00:00 i potem stop o 07:00:02 bo po 2 sek jest juz otw do mikrowentyalcji ale takich czasow w harmonogramie sie nie da ustawic zreszta bylo by to klopotliwe bo roleta okienna do klamki jedzie krocej anizeli od drzwi balkonowych wiec te czasy by byly inne ,zalezne od wysokosci rolety.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”