Układ urządzeń w aplikacji

Beti80
Posty: 5
Rejestracja: ndz lis 29, 2020 10:41 am

pn lis 30, 2020 8:49 pm

Witam można w jakiś sposób w aplikacji zmienić kolejność urządzeń np na samym początku przydały by się bramy później rolety itd dzięki za info
Krzysztof-KP
Posty: 57
Rejestracja: ndz sty 05, 2020 1:18 pm

pn lis 30, 2020 9:24 pm

Efekt ustawienia własnej kolejności można uzyskać poprzez zaczynanie nazwy poszczególnych lokalizacji od cyfry, czyli np.:

1. BRAMY (nazwa lokalizacji)
1.1 Brama wjazdowa (opis kanału)
1.2. Brama garażowa

2. ROLETY
2.1. Roleta kuchnia
2.2. Roleta salon
... itd.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1748
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt gru 01, 2020 2:11 am

W powyższym przykładzie możesz mieć problem, jeśli chciałbyś nadawać uprawnienia poszczególnym użytkownikom (np. dziecku tylko do urządzeń w swoim pokoju). Można wtedy spróbować np. w ten sposób (niestety nie pogrupujesz wtedy wszystkich rolet w jednej lokalizacji)::

1. DOM (nazwa lokalizacji)
1.1. Brama wjazdowa (opis kanału)
1.2. Brama garażowa
1.3. Licznik energii

2. POKÓJ DZIECKA
2.1. Roleta
2.2. Światło
2.3. LED

3. KUCHNIA
3.1. Roleta
3.2. Radio
... itd.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Beti80
Posty: 5
Rejestracja: ndz lis 29, 2020 10:41 am

śr gru 02, 2020 9:19 am

Dzięki serdeczne za pomoc udało się opanować
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 472
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

ndz gru 06, 2020 3:21 pm

Nie działa u mnie na androidzie 10 takie ustawienie , dlaczego ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”