Sterownik ROW-01/16a wykłada się.

Awatar użytkownika
Utiliti.pro
Posty: 25
Rejestracja: ndz sty 12, 2020 7:45 pm

czw wrz 10, 2020 4:53 pm

Cześć, ostatnio pisałem o sterowniku shelly 1 z wgraną suplą, że nie da się go włączyć a dziś mam to samo na oryginalnym w czym problem ?
Załączniki
605280A7-E755-403B-B035-CAC433DCC298.png
605280A7-E755-403B-B035-CAC433DCC298.png (58.29 KiB) Przejrzano 558 razy
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1470
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

czw wrz 10, 2020 5:11 pm

Napisz coś więcej o swojej sieci Wi-Fi. Jaki router, czy jeden, czy więcej punktów dostępowych, itp.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
Utiliti.pro
Posty: 25
Rejestracja: ndz sty 12, 2020 7:45 pm

czw wrz 10, 2020 5:57 pm

Czyli podejrzewasz, że to wina zasięgu mojej sieci a nie problem w sterowniku całkiem możliwe. Posiadam router z tp-link i ap ubiquity, oba w jednym pokoju. Z 10 metrów od sterownika.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1470
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

czw wrz 10, 2020 6:18 pm

Tu zasięg nie stanowi problemu a raczej konfiguracja urządzeń sieciowych.
Czy router TP-Link jest pierwszym urządzeniem z Wi-Fi u Ciebie, czy masz jeszcze router od Dostawcy Internetu?
Czy w routerze TP-Link nie ma ustawionego limitu serwera DHCP? Czy TP-Link ma najnowszy firmware?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 403
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

czw wrz 10, 2020 6:44 pm

Pytanie do Roberta jak jest lepiej DHCP po stronie routera czy AP?
3x SRW-01, 3x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01 ;)
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1470
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

czw wrz 10, 2020 6:55 pm

W sieci LAN (Wi-Fi, kabel) może działać tylko i wyłącznie jeden serwer DHCP. Tak więc w typowych konfiguracjach domowego dostępu do Internetu DHCP powinien być uruchomiony na routerze, a w Access Point wyłączony.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
Utiliti.pro
Posty: 25
Rejestracja: ndz sty 12, 2020 7:45 pm

czw wrz 10, 2020 8:59 pm

Przed moim routerem mam jeszcze router od dostawcy. Jeśli chodzi o DHCP nie mam pojęcia jak jest ustawione w moim to-linku i ap jtr sprawdzę i będę ciągnął temat.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9617
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw wrz 10, 2020 9:04 pm

Jak się rozłączy zacznij od sprawdzenia LAST STATE.
Awatar użytkownika
Utiliti.pro
Posty: 25
Rejestracja: ndz sty 12, 2020 7:45 pm

pn wrz 14, 2020 5:28 pm

Gdzie jest ta opcja last state ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9617
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn wrz 14, 2020 8:03 pm

Moduł musi pracować w trybie konfiguracji.
Łączysz się z jego siecią WiFi i otwierasz stronę http://192.168.4.1
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL ROW-16A”