Sterownik ROW-01/16a wykłada się.

Awatar użytkownika
Utiliti.pro
Posty: 22
Rejestracja: ndz sty 12, 2020 7:45 pm

pn wrz 21, 2020 7:40 pm

Mam pytanie odnośnie zmiany sieci, chciałbym przerzucić wszystkie sterowniki, które obecnie łączą się z routerem na ap. Czy żeby to zrobić ja muszę otwierać wszystkie puszki i każdy sterownik wprowadzać w tryb konfiguracji ? Nie da się po prostu zmienić całkowicie sieci po której się łączą ?
lukfud
Posty: 660
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pn wrz 21, 2020 8:00 pm

Utiliti.pro pisze:
pn wrz 21, 2020 7:40 pm
Mam pytanie odnośnie zmiany sieci, chciałbym przerzucić wszystkie sterowniki, które obecnie łączą się z routerem na ap. Czy żeby to zrobić ja muszę otwierać wszystkie puszki i każdy sterownik wprowadzać w tryb konfiguracji ? Nie da się po prostu zmienić całkowicie sieci po której się łączą ?
Zmień nazwę sieci w routerze na cokolwiek, a w AP ustaw taką nazwę sieci jaka jest obecnie.
Awatar użytkownika
Utiliti.pro
Posty: 22
Rejestracja: ndz sty 12, 2020 7:45 pm

pn wrz 21, 2020 8:48 pm

A hasła też zamienić ?
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1468
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt wrz 22, 2020 4:27 am

Utiliti.pro pisze:
pn wrz 21, 2020 7:40 pm
Mam pytanie odnośnie zmiany sieci, chciałbym przerzucić wszystkie sterowniki, które obecnie łączą się z routerem na ap. Czy żeby to zrobić ja muszę otwierać wszystkie puszki i każdy sterownik wprowadzać w tryb konfiguracji ? Nie da się po prostu zmienić całkowicie sieci po której się łączą ?
Każdy sterownik Zamela da się wprowadzić w tryb konfiguracji bez otwierania puszki. Należy 10 razy w odstępach ok. 1 sekundowych wciskać przycisk załączania.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
lukfud
Posty: 660
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

wt wrz 22, 2020 7:58 am

Utiliti.pro pisze:
pn wrz 21, 2020 8:48 pm
A hasła też zamienić ?
Hasło musi być oczywiście to samo, przy czym w routerze nie musisz go zmieniać na inne.
Awatar użytkownika
Utiliti.pro
Posty: 22
Rejestracja: ndz sty 12, 2020 7:45 pm

wt wrz 22, 2020 9:36 pm

Szkoda, że nie ma innej opcji czyli, że hurtowo podmieniam sterowniki na inną sieć jednak poświęcę czas i powprowadzam je w stan konfiguracji. Nie chcę mieć zmienionych nazw, że ap nazywa się tp-link a tp-link Ubiquiti. Dzięki za pomoc.
Bulion76
Posty: 38
Rejestracja: sob lut 15, 2020 6:04 pm
Lokalizacja: Ziemia Święta (Toruń)

sob lis 07, 2020 12:13 pm

Robert Błaszczak pisze:
wt wrz 22, 2020 4:27 am
Utiliti.pro pisze:
pn wrz 21, 2020 7:40 pm
Mam pytanie odnośnie zmiany sieci, chciałbym przerzucić wszystkie sterowniki, które obecnie łączą się z routerem na ap. Czy żeby to zrobić ja muszę otwierać wszystkie puszki i każdy sterownik wprowadzać w tryb konfiguracji ? Nie da się po prostu zmienić całkowicie sieci po której się łączą ?
Każdy sterownik Zamela da się wprowadzić w tryb konfiguracji bez otwierania puszki. Należy 10 razy w odstępach ok. 1 sekundowych wciskać przycisk załączania.
Niestety nie KAŻDY sterownik ZAMELA da się wprowadzić tym sposobem w tryb serwisowy
Na pewno nie można SBW-02 i SLW - 02
Na pewno można ROW-01, 02 oraz SRW-01, ROW-04m

Tu producent by musiał się wypowiedzieć bo jest nieścisłość i jakby brak kontynuacji tego rozwiązania w niektórych modułach.

Pozdrawiam
Ł.S
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1468
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

sob lis 07, 2020 12:32 pm

SSL-02 przytrzymaj włącznik na ponad 15 sekund.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9617
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob lis 07, 2020 12:49 pm

Wyjątek jest tylko przy SLW. Wynika to z tego, że przytrzymując przycisk można ściemniać/rozjaśniać. Tam czas naciśnięcia wynosi 15 sek. We wszystkich modułach Zamel-a przycisk CONFIG działa tak samo. SBW nie ma wejść sterujących.
Bulion76
Posty: 38
Rejestracja: sob lut 15, 2020 6:04 pm
Lokalizacja: Ziemia Święta (Toruń)

sob lis 07, 2020 2:20 pm

Robert Błaszczak pisze:
sob lis 07, 2020 12:32 pm
SSL-02 przytrzymaj włącznik na ponad 15 sekund.
Działa, dzięki!
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL ROW-16A”