Sterownik ROW-01/16a wykłada się.

Awatar użytkownika
Utiliti.pro
Posty: 18
Rejestracja: ndz sty 12, 2020 7:45 pm

śr wrz 16, 2020 3:19 pm

Na Ap od unifi mam tak ustawione, a przy próbie zmiany wyskakuje mi taki błąd ktoś wie jak to zmienić ? Na routerze DHCP jest włączone a nie wiem jak wyłączyć na AP.
dhcp.png
dhcp.png (167.5 KiB) Przejrzano 121 razy
static.png
static.png (170.49 KiB) Przejrzano 121 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9148
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr wrz 16, 2020 4:02 pm

To co pokazujesz determunuje czy AP ma uzyskać adres z DHCP czy ma mieć statyczny. Pozostaw DHCP.

Sprawdź LAST_STATE w momencie gdy ROW traci połączenie.
Awatar użytkownika
Utiliti.pro
Posty: 18
Rejestracja: ndz sty 12, 2020 7:45 pm

śr wrz 16, 2020 4:05 pm

Chciałem to zmienić tak jak kolega w poście wyżej radził.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9148
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr wrz 16, 2020 4:22 pm

Dobra inaczej.... Udostępnię Ci aktualizację, która rozwiązuje potencjalny problem z DNS. Jeśli po aktualizacji problem będzie nadal występował to będziemy szukać przyczyny gdzie indziej. Wyślij na priv-a adres email na którym masz konto.
Awatar użytkownika
Utiliti.pro
Posty: 18
Rejestracja: ndz sty 12, 2020 7:45 pm

czw wrz 17, 2020 7:38 pm

Taka sytuacja wczoraj po aktualizacji, i dziś znowu na czerwono.
5EC684AA-E5E1-4BB7-A548-D32280F6B77E.png
5EC684AA-E5E1-4BB7-A548-D32280F6B77E.png (71.53 KiB) Przejrzano 93 razy
Załączniki
B1D4E32D-03CC-43C0-88BC-F5492A668E44.png
B1D4E32D-03CC-43C0-88BC-F5492A668E44.png (59.06 KiB) Przejrzano 93 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9148
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw wrz 17, 2020 7:55 pm

Wyjmij moduł ze ściany i postaw obok AP.
Awatar użytkownika
Utiliti.pro
Posty: 18
Rejestracja: ndz sty 12, 2020 7:45 pm

czw wrz 17, 2020 8:21 pm

Tak wygląda last state po tym jak jest na czerwono.
last state.png
last state.png (136.56 KiB) Przejrzano 85 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9148
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw wrz 17, 2020 8:39 pm

Tak jak wspominałem. Wyjmij moduł ze ściany i testuj. Może tam jakiś problem z zasięgiem jest.
Awatar użytkownika
Utiliti.pro
Posty: 18
Rejestracja: ndz sty 12, 2020 7:45 pm

czw wrz 17, 2020 9:00 pm

Ok wymontuję go i dam do pokoju gdzie jest AP, czyli w takim razie muszę ogarnąć sieć wi-fi w domu. To będzie nie małe wyzwanie.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9148
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw wrz 17, 2020 9:32 pm

Najpierw test, a później dalsze kroki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL ROW-16A”