Strona 3 z 4

Re: Sterownik ROW-01/16a wykłada się.

: pn wrz 21, 2020 7:40 pm
autor: Utiliti.pro
Mam pytanie odnośnie zmiany sieci, chciałbym przerzucić wszystkie sterowniki, które obecnie łączą się z routerem na ap. Czy żeby to zrobić ja muszę otwierać wszystkie puszki i każdy sterownik wprowadzać w tryb konfiguracji ? Nie da się po prostu zmienić całkowicie sieci po której się łączą ?

Re: Sterownik ROW-01/16a wykłada się.

: pn wrz 21, 2020 8:00 pm
autor: lukfud
Utiliti.pro pisze:
pn wrz 21, 2020 7:40 pm
Mam pytanie odnośnie zmiany sieci, chciałbym przerzucić wszystkie sterowniki, które obecnie łączą się z routerem na ap. Czy żeby to zrobić ja muszę otwierać wszystkie puszki i każdy sterownik wprowadzać w tryb konfiguracji ? Nie da się po prostu zmienić całkowicie sieci po której się łączą ?
Zmień nazwę sieci w routerze na cokolwiek, a w AP ustaw taką nazwę sieci jaka jest obecnie.

Re: Sterownik ROW-01/16a wykłada się.

: pn wrz 21, 2020 8:48 pm
autor: Utiliti.pro
A hasła też zamienić ?

Re: Sterownik ROW-01/16a wykłada się.

: wt wrz 22, 2020 4:27 am
autor: Robert Błaszczak
Utiliti.pro pisze:
pn wrz 21, 2020 7:40 pm
Mam pytanie odnośnie zmiany sieci, chciałbym przerzucić wszystkie sterowniki, które obecnie łączą się z routerem na ap. Czy żeby to zrobić ja muszę otwierać wszystkie puszki i każdy sterownik wprowadzać w tryb konfiguracji ? Nie da się po prostu zmienić całkowicie sieci po której się łączą ?
Każdy sterownik Zamela da się wprowadzić w tryb konfiguracji bez otwierania puszki. Należy 10 razy w odstępach ok. 1 sekundowych wciskać przycisk załączania.

Re: Sterownik ROW-01/16a wykłada się.

: wt wrz 22, 2020 7:58 am
autor: lukfud
Utiliti.pro pisze:
pn wrz 21, 2020 8:48 pm
A hasła też zamienić ?
Hasło musi być oczywiście to samo, przy czym w routerze nie musisz go zmieniać na inne.

Re: Sterownik ROW-01/16a wykłada się.

: wt wrz 22, 2020 9:36 pm
autor: Utiliti.pro
Szkoda, że nie ma innej opcji czyli, że hurtowo podmieniam sterowniki na inną sieć jednak poświęcę czas i powprowadzam je w stan konfiguracji. Nie chcę mieć zmienionych nazw, że ap nazywa się tp-link a tp-link Ubiquiti. Dzięki za pomoc.

Re: Sterownik ROW-01/16a wykłada się.

: sob lis 07, 2020 12:13 pm
autor: Bulion76
Robert Błaszczak pisze:
wt wrz 22, 2020 4:27 am
Utiliti.pro pisze:
pn wrz 21, 2020 7:40 pm
Mam pytanie odnośnie zmiany sieci, chciałbym przerzucić wszystkie sterowniki, które obecnie łączą się z routerem na ap. Czy żeby to zrobić ja muszę otwierać wszystkie puszki i każdy sterownik wprowadzać w tryb konfiguracji ? Nie da się po prostu zmienić całkowicie sieci po której się łączą ?
Każdy sterownik Zamela da się wprowadzić w tryb konfiguracji bez otwierania puszki. Należy 10 razy w odstępach ok. 1 sekundowych wciskać przycisk załączania.
Niestety nie KAŻDY sterownik ZAMELA da się wprowadzić tym sposobem w tryb serwisowy
Na pewno nie można SBW-02 i SLW - 02
Na pewno można ROW-01, 02 oraz SRW-01, ROW-04m

Tu producent by musiał się wypowiedzieć bo jest nieścisłość i jakby brak kontynuacji tego rozwiązania w niektórych modułach.

Pozdrawiam
Ł.S

Re: Sterownik ROW-01/16a wykłada się.

: sob lis 07, 2020 12:32 pm
autor: Robert Błaszczak
SSL-02 przytrzymaj włącznik na ponad 15 sekund.

Re: Sterownik ROW-01/16a wykłada się.

: sob lis 07, 2020 12:49 pm
autor: pzygmunt
Wyjątek jest tylko przy SLW. Wynika to z tego, że przytrzymując przycisk można ściemniać/rozjaśniać. Tam czas naciśnięcia wynosi 15 sek. We wszystkich modułach Zamel-a przycisk CONFIG działa tak samo. SBW nie ma wejść sterujących.

Re: Sterownik ROW-01/16a wykłada się.

: sob lis 07, 2020 2:20 pm
autor: Bulion76
Robert Błaszczak pisze:
sob lis 07, 2020 12:32 pm
SSL-02 przytrzymaj włącznik na ponad 15 sekund.
Działa, dzięki!