Czas, zegar, clock w SuplaDevice

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9434
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz paź 18, 2020 8:12 pm

W ustawieniach konta ustawiasz strefę czasową. Jeśli to nie działa to musisz dokonfigurować mysql-a

mysql_tzinfo_to_sql /usr/share/zoneinfo | mysql mysql
lukfud
Posty: 560
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

ndz paź 18, 2020 8:31 pm

pzygmunt pisze:
ndz paź 18, 2020 8:12 pm
W ustawieniach konta ustawiasz strefę czasową. Jeśli to nie działa to musisz dokonfigurować mysql-a

mysql_tzinfo_to_sql /usr/share/zoneinfo | mysql mysql
Strefa czasowa jest ustawiona na właściwą.
Dzięki za podpowiedź.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1314
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

ndz paź 18, 2020 8:51 pm

lukfud pisze:
ndz paź 18, 2020 7:24 pm

Co do rolet, masz już może pomysł co się tam dzieje?
U mnie działa :P

Sprawdź proszę najnowsze źródła biblioteki. Brakowało mi return'ów w jednej funkcji, a to generuje "underfined behavior" w C++, więc może to pomoże
lukfud
Posty: 560
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

ndz paź 18, 2020 8:51 pm

Niestety coś mi nie idzie..

Kod: Zaznacz cały

root@d79411d7cdea:/# mysql_tzinfo_to_sql /usr/share/zoneinfo | mysql -u root -p mysql
Enter password: 
Warning: Unable to load '/usr/share/zoneinfo/iso3166.tab' as time zone. Skipping it.
Warning: Unable to load '/usr/share/zoneinfo/zone.tab' as time zone. Skipping it.
aczkolwiek po tym zabiegu czas z serwera pobiera się właściwy

Kod: Zaznacz cały

root@d79411d7cdea:/# mysql_tzinfo_to_sql /usr/share/zoneinfo/Poland | mysql -u root -p mysql
There were fatal errors during processing of zoneinfo directory
Enter password: 
root@d79411d7cdea:/# date 
Sun Oct 18 22:54:27 CEST 2020
root@d79411d7cdea:/# mysql_tzinfo_to_sql /usr/share/zoneinfo/Europe/Warsaw | mysql -u root -p mysql
There were fatal errors during processing of zoneinfo directory
Enter password: 
root@d79411d7cdea:/# 
lukfud
Posty: 560
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

ndz paź 18, 2020 9:06 pm

klew pisze:
ndz paź 18, 2020 8:51 pm
U mnie działa :P

Sprawdź proszę najnowsze źródła biblioteki. Brakowało mi return'ów w jednej funkcji, a to generuje "underfined behavior" w C++, więc może to pomoże
A widzisz, u mnie już też :) dzięki!

Kod: Zaznacz cały

RollerShutter[0] new value from server: STOP
Received: [53 55 50 4C 41 C 6 0 0 0 6E 0 0 0 11 0 0 0 1 0 0 0 0 32 0 32 0 6E 0 0 0 0 0 0 0 53 55 50 4C 41 ]
RollerShutter[0] new value from server: 100
Channel(0) value changed to 1
Sending: [53 55 50 4C 41 C 5 0 0 0 64 0 0 0 9 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 ]
Sending: [53 55 50 4C 41 ]
Channel(0) value changed to 2
Sending: [53 55 50 4C 41 C 6 0 0 0 64 0 0 0 9 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 0 0 ]
Sending: [53 55 50 4C 41 ]
Channel(0) value changed to 3
Channel(0) value changed to 4
Sending: [53 55 50 4C 41 C 7 0 0 0 64 0 0 0 9 0 0 0 0 4 0 0 0 0 0 0 0 ]
Sending: [53 55 50 4C 41 ]
Channel(0) value changed to 5
Channel(0) value changed to 6
Sending: [53 55 50 4C 41 C 8 0 0 0 64 0 0 0 9 0 0 0 0 6 0 0 0 0 0 0 0 ]
Sending: [53 55 50 4C 41 ]
Channel(0) value changed to 7
Channel(0) value changed to 8
Sending: [53 55 50 4C 41 C 9 0 0 0 64 0 0 0 9 0 0 0 0 8 0 0 0 0 0 0 0 ]
Sending: [53 55 50 4C 41 ]
Channel(0) value changed to 9
Channel(0) value changed to 10
Sending: [53 55 50 4C 41 C A 0 0 0 64 0 0 0 9 0 0 0 0 A 0 0 0 0 0 0 0 ]
Sending: [53 55 50 4C 41 ]
Channel(0) value changed to 11
Channel(0) value changed to 12
Sending: [53 55 50 4C 41 C B 0 0 0 64 0 0 0 9 0 0 0 0 C 0 0 0 0 0 0 0 ]
Sending: [53 55 50 4C 41 ]
Channel(0) value changed to 13
Channel(0) value changed to 14
Sending: [53 55 50 4C 41 C C 0 0 0 64 0 0 0 9 0 0 0 0 E 0 0 0 0 0 0 0 ]
Sending: [53 55 50 4C 41 ]
Channel(0) value changed to 15
Channel(0) value changed to 16
Sending: [53 55 50 4C 41 C D 0 0 0 64 0 0 0 9 0 0 0 0 10 0 0 0 0 0 0 0 ]
Sending: [53 55 50 4C 41 ]
Channel(0) value changed to 17
Channel(0) value changed to 18
Sending: [53 55 50 4C 41 C E 0 0 0 64 0 0 0 9 0 0 0 0 12 0 0 0 0 0 0 0 ]
Sending: [53 55 50 4C 41 ]
Channel(0) value changed to 19
Channel(0) value changed to 20
Channel(0) value changed to 21
Sending: [53 55 50 4C 41 C F 0 0 0 64 0 0 0 9 0 0 0 0 15 0 0 0 0 0 0 0 ]
Sending: [53 55 50 4C 41 ]
Channel(0) value changed to 22
Channel(0) value changed to 23
Sending: [53 55 50 4C 41 C 10 0 0 0 64 0 0 0 9 0 0 0 0 17 0 0 0 0 0 0 0 ]
Sending: [53 55 50 4C 41 ]
Channel(0) value changed to 24
Channel(0) value changed to 25
Sending: [53 55 50 4C 41 C 11 0 0 0 64 0 0 0 9 0 0 0 0 19 0 0 0 0 0 0 0 ]
Sending: [53 55 50 4C 41 ]
Channel(0) value changed to 26
Channel(0) value changed to 27
Sending: [53 55 50 4C 41 C 12 0 0 0 64 0 0 0 9 0 0 0 0 1B 0 0 0 0 0 0 0 ]
Sending: [53 55 50 4C 41 ]
Channel(0) value changed to 28
Channel(0) value changed to 29
Sending: [53 55 50 4C 41 C 13 0 0 0 64 0 0 0 9 0 0 0 0 1D 0 0 0 0 0 0 0 ]
Sending: [53 55 50 4C 41 ]
Channel(0) value changed to 30
Received: [53 55 50 4C 41 C 7 0 0 0 6E 0 0 0 11 0 0 0 1 0 0 0 0 32 0 32 0 0 0 0 0 0 0 0 0 53 55 50 4C 41 ]
RollerShutter[0] new value from server: STOP
Sending: [53 55 50 4C 41 C 14 0 0 0 64 0 0 0 9 0 0 0 0 1E 0 0 0 0 0 0 0 ]
Sending: [53 55 50 4C 41 ]
Będę Twoim beta testerem ;)
lukfud
Posty: 560
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

ndz paź 25, 2020 12:34 pm

pzygmunt pisze:
ndz paź 18, 2020 8:12 pm
W ustawieniach konta ustawiasz strefę czasową. Jeśli to nie działa to musisz dokonfigurować mysql-a
mysql_tzinfo_to_sql /usr/share/zoneinfo | mysql mysql
Przemku, czas na supla-cloud i supla-server nie zmienił się automatycznie. Prawdopodobnie coś popsułem.
Masz może pomysł, jakie ustawienie popsuło automatyczną zmianę czasu?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9434
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz paź 25, 2020 12:35 pm

W systemie musisz zmienić czas.
lukfud
Posty: 560
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

ndz paź 25, 2020 12:39 pm

pzygmunt pisze:
ndz paź 25, 2020 12:35 pm
W systemie musisz zmienić czas.
Ok, w Cloud nie ma problemu, ale nie za bardzo wiem jak zaktualizować sql'a do aktualnego czasu.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9434
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz paź 25, 2020 12:40 pm

SQL bierze czas z systemu.
lukfud
Posty: 560
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

ndz paź 25, 2020 12:43 pm

pzygmunt pisze:
ndz paź 25, 2020 12:40 pm
SQL bierze czas z systemu.
No dobrze, a podpowiesz jak to zrobić. Pisząc w systemie, masz na myśli raspberry czy kontenery?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Arduino IDE”