Arduino IDE

Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 969
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

sob lip 06, 2019 5:41 pm

To nie problem usb , bo jak napisałem wyżej bin działa z usb , a skompilowane źródło na bibliotekach QLQ'a nie wychodzi z konfiguracji nawet przy zasilaniu z zasilacza . Na tym samym usb pc zasilałem stacje pogody z bme , sds011, bh1750, oled'emd i działa bez problemu .
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
cino111
Posty: 709
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

sob lip 06, 2019 5:49 pm

Jaka wersja plytek? Najlepiej dziala na 2.3.
Swoją drogą lepszy config jest 5s gpio0 do masy. Mialem przypadki ze po zaniku zasilania wchodzil mi modul w config i teraz uzywam configu od Elmaya.
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 969
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

sob lip 06, 2019 5:58 pm

Też używam wersji 2.3
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Patryk
Posty: 611
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

sob lip 06, 2019 6:03 pm

Czyli "NIE podpuszszajac" @QLQ , jak przerobi na konfig od @elmaya będzie super :D :D :D
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 969
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

sob lip 06, 2019 6:17 pm

używam kod od @elmaya zmodyfikowanego chyba przez @wojtas567 jest ok , tylko ma biało-czarna stronkę konfiguracyjną ;) , ale ma za to skanowanie sieci wifi , bardzo przydatne .
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 972
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lip 06, 2019 6:21 pm

shimano73 pisze:
sob lip 06, 2019 5:41 pm
To nie problem usb , bo jak napisałem wyżej bin działa z usb , a skompilowane źródło na bibliotekach QLQ'a nie wychodzi z konfiguracji nawet przy zasilaniu z zasilacza . Na tym samym usb pc zasilałem stacje pogody z bme , sds011, bh1750, oled'emd i działa bez problemu .
Wiem że pewnie to zrobiłeś ale czy podłączyłeś bme?
Kurcze już poskladalem wszystko ale wydaje mi się że po zapisie tez mi nie wychodził sam z konfigu ale po resecie przyciskiem łączy się z Cloud i działa już poprawnie. Po zdalny wygraniu Soft już sam się restartuje i łączy ale trzeba usunąć to z Cloud aby się znów zalogował.

Zaraz sprawdzę.

EDIT: Tak potwierdzam powyższe. A i jeszcze jedna rzecz - wprowadzałem zawsze login i hasło ustawień administratora.
Ostatnio zmieniony sob lip 06, 2019 6:29 pm przez QLQ, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 972
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lip 06, 2019 6:28 pm

Patryk pisze:
sob lip 06, 2019 6:03 pm
Czyli "NIE podpuszszajac" @QLQ , jak przerobi na konfig od @elmaya będzie super :D :D :D
Właśnie w nocy też próbowałem - nawet coś mi wyszło ale nie zapisywał mi do Eprom ssid i hasła wifi. Dałem z tym sobie spokój ale może kiedyś..
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 969
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

sob lip 06, 2019 6:32 pm

piomar2 pisze:
sob lip 06, 2019 4:45 pm
Gratulacje! Odpaliłem. Działa lux. Pozdrawiam...

piomar2
Wgrałeś bin'a czy kompilowałeś źródło ?
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 972
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lip 06, 2019 6:56 pm

shimano73 pisze:
sob lip 06, 2019 6:32 pm
piomar2 pisze:
sob lip 06, 2019 4:45 pm
Gratulacje! Odpaliłem. Działa lux. Pozdrawiam...

piomar2
Wgrałeś bin'a czy kompilowałeś źródło ?
JA kompilowałem i wgrywałem przez Arduino. Przed chwilą też testowałem przez bin . Cały czas WeMos d1 mini. Ustawienia ESP DL jak na 1 stronie. Działa ale po restarcie guzikiem (reset).
Kolejny raz jeszcze sprawdziłem update online przez bin - działa , sam się wtedy restartuje.
piomar2
Posty: 132
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

sob lip 06, 2019 7:04 pm

kompilowałem źródło i działa elegancko!
ODPOWIEDZ