Arduino IDE

Rafaello
Posty: 99
Rejestracja: ndz maja 29, 2016 1:34 pm

śr sie 21, 2019 11:36 am

QLQ pisze:
śr lip 17, 2019 7:33 pm
lesny8 pisze:
śr lip 17, 2019 7:04 pm
Wszystko oprócz addLightSensor już tam jest, bo dla tego elementu, jak dobrze wiemy, nie ma w proto jeszcze kanału. Co do reszty to dwa posty wyżej linkowalem commita.
Wiem bo zrobiłem ich obsługę jak wyszła Twoja apka Supla RC , ktora obsługiwała po raz pierwszy czujnik ciśnienia. . A w proto.h też co jakiś czas sprawdzam.
Witam

mamy gdzieś aktualną kompletną wersje na GITHUB, jeżeli tak można prosić o link

dzięki
Piechurski
Posty: 8
Rejestracja: pn wrz 16, 2019 7:54 pm

ndz mar 15, 2020 5:19 pm

shimano73 pisze:
sob lip 06, 2019 5:32 pm
U mnie bin zadziałał , jest OK, nawet na zasilaniu z usb PC . Natomiast zródło skompilowało się poprawnie , wrgrało, skonfigurowało, ale nie wychodzi z konfiguracji, tzn po resecie wchodzi ponownie w konfiguracje . Oczywiście czyściłem wemosa za każdym razem.
witam
można poprosić i pinologie tego wsadu ?

Dziękuje z góry
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1268
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz lip 05, 2020 8:40 am

I się zaczęło . Zainstalowałem na nowym sprzęcie ArduinoIDE i walczę !
jak na screenie, biblioteki https://github.com/klew/arduino/tree/develop jak widzicie są w katalogu Libraries ale Arduino nie widzi np katalogów supla/sensor/
ver płytek ESP 2.6.3
o co kaman ?
Clip.jpg
Clip.jpg (520.51 KiB) Przejrzano 341 razy
krycha88
Posty: 767
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

ndz lip 05, 2020 8:42 am

QLQ pisze:
ndz lip 05, 2020 8:40 am
I się zaczęło . Zainstalowałem na nowym sprzęcie ArduinoIDE i walczę !
jak na screenie, biblioteki https://github.com/klew/arduino/tree/develop jak widzicie są w katalogu Libraries ale Arduino nie widzi np katalogów supla/sensor/
ver płytek ESP 2.6.3
o co kaman ?

Clip.jpg
Zrób restart Arduino IDE i powinno być ok 🙂
lukfud
Posty: 332
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

ndz lip 05, 2020 8:47 am

.newbie
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1268
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz lip 05, 2020 8:48 am

krycha88 pisze:
ndz lip 05, 2020 8:42 am
QLQ pisze:
ndz lip 05, 2020 8:40 am
I się zaczęło . Zainstalowałem na nowym sprzęcie ArduinoIDE i walczę !
jak na screenie, biblioteki https://github.com/klew/arduino/tree/develop jak widzicie są w katalogu Libraries ale Arduino nie widzi np katalogów supla/sensor/
ver płytek ESP 2.6.3
o co kaman ?

Clip.jpg
Zrób restart Arduino IDE i powinno być ok 🙂
no właśnie nie działa :( , natomiast np jak wrzucę bezpośrednio katalog sensor do katalogu libraries to sypie błędmi
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1268
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz lip 05, 2020 8:49 am

lukfud pisze:
ndz lip 05, 2020 8:47 am
Pobierz pliki z master:
https://github.com/klew/arduino/tree/master
zaraz sprawdzę
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1268
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz lip 05, 2020 8:52 am

niestety nie działa. spróbujemy jeszcze restartu lap aczkolwiek wątpię aby pomogło
krycha88
Posty: 767
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

ndz lip 05, 2020 8:59 am

Coś namieszaleś z plikami - masz za dużo plikow, usuń wszystko i wrzuć do libraries https://github.com/klew/arduino/tree/ma ... uplaDevice
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1268
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz lip 05, 2020 9:11 am

krycha88 pisze:
ndz lip 05, 2020 8:59 am
Coś namieszaleś z plikami - masz za dużo plikow, usuń wszystko i wrzuć do libraries https://github.com/klew/arduino/tree/ma ... uplaDevice
też nie działa :( dalej to samo.

Zaraz ściągnę wersję w zip bo to instalowane było przez "Store" MIcrosoft może dlatego. Nie mogę się dostać do innych libraries
Clip.jpg
Clip.jpg (99.8 KiB) Przejrzano 325 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Arduino IDE”