Natywne wsparcie dla MQTT

tgaweda
Posty: 79
Rejestracja: pn lis 13, 2017 9:21 pm

pt sty 08, 2021 7:25 am

pzygmunt pisze:
czw sty 07, 2021 9:57 pm
Czyli to co teraz robisz to jest kliknięcie przekaźnikiem przy każdorazowym wywołaniu "open_close". Możesz zamknąć lub otworzyć bramę ale nie widząc jej lub bez podglądu na czujnik nie wiesz co się stanie.
Przemku, przekaźnik klika właśnie nie przy każdorazowym wywołaniu "open_close" czy wciśnięciu "Otwórz / zamknij" w beta-cloud. Kliknięcie przekaźnika następuje jedynie w momencie kiedy czujnik wskazuje zamkniętą bramę. Kiedy czujnik wskazuje bramę otwartą, wciśnięcie "Otwórz / zamknij" nie klika przekaźnikiem.

W produkcyjnym Cloud używam sterowania bramą z jednym czujnikiem od kilku lat i działa bez żadnych problemów. Tyle że tam działa soft Zybi'ego - gate a w beta-cloud GUI Generic. Może testując ja coś robię źle?
sllawek66@wp.pl
Posty: 50
Rejestracja: czw lis 14, 2019 2:28 pm

pt sty 08, 2021 8:27 am

Opiszcie dokładnie jak się zalogować do HA
tgaweda
Posty: 79
Rejestracja: pn lis 13, 2017 9:21 pm

pt sty 08, 2021 9:02 am

sllawek66@wp.pl
Posty: 50
Rejestracja: czw lis 14, 2019 2:28 pm

pt sty 08, 2021 9:09 am

Nie mogę się zalogować
tgaweda
Posty: 79
Rejestracja: pn lis 13, 2017 9:21 pm

pt sty 08, 2021 9:27 am

sllawek66@wp.pl pisze:
pt sty 08, 2021 9:09 am
Nie mogę się zalogować
Do czego nie możesz się zalogować? Do HA? Jak wygląda Twoja instalacja Home Assistant?
sllawek66@wp.pl
Posty: 50
Rejestracja: czw lis 14, 2019 2:28 pm

pt sty 08, 2021 10:19 am

Nie mam własnej instancji nie wiem co gdzie i jak tak krok po kroku.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 2297
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pt sty 08, 2021 10:20 am

sllawek66@wp.pl pisze:
pt sty 08, 2021 10:19 am
Nie mam własnej instancji nie wiem co gdzie i jak tak krok po kroku.
To zacznij od zainstalowania home assistant i uruchomienia tego. Na google znajdziesz dużo tutoriali.
Jak już będziesz miał to działające, to wróć do Supli i spróbuj kontynuować zgodnie z instrukcją zamieszczoną w tym wątku.
sllawek66@wp.pl
Posty: 50
Rejestracja: czw lis 14, 2019 2:28 pm

pt sty 08, 2021 10:28 am

Dodatkowo wszyscy użytkownicy posiadający konta na cloud.supla.org mogą skorzystać z wbudowanego w infrastrukturę cloud.supla.org, brokera MQTT. Co mam instalować aplikacje HA w telefonie czy co.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1873
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pt sty 08, 2021 10:36 am

Musisz mieć swój serwer HA. To jest dodatkowa integracja z innymi systemami.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
sllawek66@wp.pl
Posty: 50
Rejestracja: czw lis 14, 2019 2:28 pm

pt sty 08, 2021 10:56 am

Dzięki
ODPOWIEDZ

Wróć do „MQTT”