Natywne wsparcie dla MQTT

Luther
Posty: 53
Rejestracja: ndz lut 16, 2020 8:19 pm

pn mar 15, 2021 12:06 pm

Wszystko zrobione jak z instrukcji. Wywala dalej błąd. Hasło i nazwa skopiowane z cloud.
Załączniki
843C89FB-CF04-43C3-91BC-5A19F8D77F73.jpeg
843C89FB-CF04-43C3-91BC-5A19F8D77F73.jpeg (70.34 KiB) Przejrzano 417 razy
DAC8F9A7-2D8B-40B3-B36E-FC0BB905AADE.png
DAC8F9A7-2D8B-40B3-B36E-FC0BB905AADE.png (213.37 KiB) Przejrzano 417 razy
2x Pnw-01, 1x Row-01, 1x Row-02, 1x Row-07, 1x Slw-02, 1x Diw-01
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 11167
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn mar 15, 2021 1:10 pm

Sprawdź połączenie MQTT explorerem
Luther
Posty: 53
Rejestracja: ndz lut 16, 2020 8:19 pm

pn mar 15, 2021 1:48 pm

Mqtt explorer łączy się z chmura supla
2x Pnw-01, 1x Row-01, 1x Row-02, 1x Row-07, 1x Slw-02, 1x Diw-01
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 11167
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn mar 15, 2021 2:15 pm

Kopiujesz hasło czy przepisujesz ? Może jakąś spacje wkleiłeś albo jakiś znak specjalny ?
Luther
Posty: 53
Rejestracja: ndz lut 16, 2020 8:19 pm

pn mar 15, 2021 2:23 pm

Kopiuje
2x Pnw-01, 1x Row-01, 1x Row-02, 1x Row-07, 1x Slw-02, 1x Diw-01
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 11167
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn mar 15, 2021 6:13 pm

No to wpisz z palca. Użyj innego edytora (może wklejasz jakieś krzaki, których nie widzisz).
Luther
Posty: 53
Rejestracja: ndz lut 16, 2020 8:19 pm

pn mar 15, 2021 6:41 pm

pzygmunt pisze:
pn mar 15, 2021 6:13 pm
No to wpisz z palca. Użyj innego edytora (może wklejasz jakieś krzaki, których nie widzisz).
Postawiłem na nowo HA i działa.
Czy te informacje są ok?
Załączniki
2E85F1EA-1E9B-4768-8700-79A76C91B49E.png
2E85F1EA-1E9B-4768-8700-79A76C91B49E.png (230.46 KiB) Przejrzano 371 razy
2x Pnw-01, 1x Row-01, 1x Row-02, 1x Row-07, 1x Slw-02, 1x Diw-01
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 11167
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn mar 15, 2021 6:59 pm

Jak wszystko działa to ok.
Luther
Posty: 53
Rejestracja: ndz lut 16, 2020 8:19 pm

pn mar 15, 2021 7:11 pm

pzygmunt pisze:
pn mar 15, 2021 6:59 pm
Jak wszystko działa to ok.
Dzięki
2x Pnw-01, 1x Row-01, 1x Row-02, 1x Row-07, 1x Slw-02, 1x Diw-01
akir
Posty: 146
Rejestracja: śr lis 07, 2018 7:17 pm

śr mar 17, 2021 9:25 pm

Wyczytałem że nie importuje urządzeń jeśli zadeklarowane jest jako furtka. Mam urządzenie gdzie przekaźnik otwiera bramę i jest zdeklarowane jako brama, pod jedno z gpio jest zaś podpięty czujnik furtki. Efektem tego jest ze czujnik furtki jest wyświetlany jako sensor, a sama encja bramy już nie
ODPOWIEDZ

Wróć do „MQTT”