Blitzwolf-BW-SHP6 15A (3450W) - firmware urządzenia dla systemu SUPLA i ZABBIX

Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1616
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

sob gru 05, 2020 7:39 pm

Jak masz luźną kartę microsd 8/16GB to postaw sobie na niej testowo dockerową chmurę supli, będzie bez ryzyka :)
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1984
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

sob gru 05, 2020 7:46 pm

Albo załóż sobie konto na Supla Cloud i podłącz tego Blitzwolf'a. Będziesz miał wtedy pewność, że sterownik poprawnie działa.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
slojo
Posty: 7
Rejestracja: sob sty 12, 2019 10:02 pm

sob gru 05, 2020 9:01 pm

Robert Błaszczak pisze:
sob gru 05, 2020 7:46 pm
Albo załóż sobie konto na Supla Cloud i podłącz tego Blitzwolf'a. Będziesz miał wtedy pewność, że sterownik poprawnie działa.
Dobry pomysł ! Dzięki.
Awatar użytkownika
paco52327
Posty: 44
Rejestracja: wt kwie 02, 2019 12:57 pm

czw maja 06, 2021 2:02 pm

Krzychu pisze:
wt wrz 15, 2020 1:13 pm
Nie wiem czy tylko ja, ale męczyłem się niemiłosiernie z wgraniem. Zaznaczyłem Flash Size 8Mbit i dopiero wtedy zaczął rozgłaszać Wi-Fi, na 4Mbit migała tylko dioda.
Mam wersję z pinoutami wszystkimi razem u mnie na tych parametrach działa:
BAUDRATE: 115200
Flash Size: 4MB
Flash speed: 40Mhz
SPI Mode: DOUT

Wszystkie zdjęcia jakie znalazłem mają pinouty rozproszone nie mogłem nigdzie znaleźć tej wersji wrzucam może się przyda
Od lewej:
TX1- czyli GPIO0 --->GND do flashowania
VCC_3V3 --->3.3V
RX --->RX
TX --->TX
REST ---> prawdopodobnie reset ale nie jest konieczne
nie opisany --->GND
Załączniki
IMG_20210506_155322.jpg
IMG_20210506_155322.jpg (608.15 KiB) Przejrzano 247 razy
Patryk
Posty: 1450
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

czw maja 06, 2021 2:24 pm

paco52327 pisze:
czw maja 06, 2021 2:02 pm
Mam wersję z pinoutami wszystkimi razem u mnie na tych parametrach działa:
BAUDRATE: 115200
Flash Size: 4MB
Flash speed: 40Mhz
SPI Mode: DOUT

Wszystkie zdjęcia jakie znalazłem mają pinouty rozproszone nie mogłem nigdzie znaleźć tej wersji wrzucam może się przyda
Wprowadzasz w błąd.
Nie:
Flash Size: 4MB
TYLKO:
Flash Size: 1MB (8 Mbit),
bo na pokładzie znajduje się ESP8285.
Ps:
Jeżeli szukałeś tego gniazdka wystarczyło wpisać SP111 i miał byś rozpiskę gpio.
Te gniazdko już dawno było w kilku wątkach na forum.
Awatar użytkownika
paco52327
Posty: 44
Rejestracja: wt kwie 02, 2019 12:57 pm

czw maja 06, 2021 3:03 pm

Na 8Mbit mi nie chciało wstać, po zmianie na 4Mbit od razu ruszyło. W wątku Blitzwolf nigdzie nie widziałem opisu wyprowadzeń, masz na myśli to forum bo jak tak to post usuwam?
Patryk
Posty: 1450
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

czw maja 06, 2021 3:27 pm

Ja osobiście tego soft-u nie używam ( brak kodu źródłowego ), ale pod jaki adres wgrywałeś plik :
esp_init_data_default.bin
0x3fc000
czy
0xfc000
Awatar użytkownika
paco52327
Posty: 44
Rejestracja: wt kwie 02, 2019 12:57 pm

czw maja 06, 2021 3:38 pm

0x3FC000
Patryk
Posty: 1450
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

czw maja 06, 2021 3:52 pm

paco52327 pisze:
czw maja 06, 2021 3:38 pm
0x3FC000
I dla tego to Ci nie działa.
Jak już to ma być:
0xfc000
W SP111 V1.1 jest esp8285 z pamięcią 1MB
viewtopic.php?p=17764#p17764
Awatar użytkownika
paco52327
Posty: 44
Rejestracja: wt kwie 02, 2019 12:57 pm

czw maja 06, 2021 4:20 pm

Dlatego nie wprowadzam w błąd bo przy mapie z pierwszego postu/poradnika ustawienia mają być jakie podałem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Blitzwolf”