Blitzwolf-BW-SHP8 - firmware urządzenia dla systemu SUPLA i ZABBIX

djack2017
Posty: 466
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

wt mar 10, 2020 6:27 pm

Gniazdko z pomiarem napięcia, prądu, mocy i energii.

- przejście w tryb konfiguracji: wciśnięty przycisk przez ok. 5 sekund
- współczynniki kalibracji (100->x1, 103->x1.03, 089->x0.89, itd)
- opcja kasowania licznika energii
- zastosowany programowy filtr przeciwzakłóceniowy

---------------------------------------------------
Parametry programowania:
---------------------------------------------------
BAUDRATE: 115200
Flash Size: 1MB
Flash speed: 40Mhz
SPI Mode: DOUT

blank_1MB.bin ---------------------->0x00000
boot_v1.5.bin ------------------------>0x00000
esp_init_data_default.bin --->0xFC000
Blitzwolf_BW_SHP8.bin ------>0x01000

Firmware do pobrania dla urządzenia Blitzwolf-BW-SHP8:
https://djack.com.pl/modules.php?name=D ... it&lid=343

Firmware do innych urządzeń:
https://djack.com.pl/modules.php?name=D ... oad&cid=54
vijay2
Posty: 20
Rejestracja: sob mar 09, 2019 5:54 pm

pt lis 06, 2020 5:59 pm

Wgrałem ten soft i jest w nim drobny problem. Przy braku wifi nie działa przycisk. Nie mogę również wejść w konfigurację. Trzymanie przycisku 5s nic nie daje. Mam 3 sztuki i w każdym to samo. Jak się połączy z wifi to działa przycisk funkcja ON OFF jak również można wejść w konfigurację. Jak brakuje WIFI to przycisk nie reaguje przez co nie mogę zmienić ustawień urządzenia, które skonfigurowałem pod inną sieć. Ktoś coś? Jakiś pomysł?
djack2017
Posty: 466
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

sob lis 07, 2020 10:44 am

vijay2 pisze:
pt lis 06, 2020 5:59 pm
Wgrałem ten soft i jest w nim drobny problem. Przy braku wifi nie działa przycisk. Nie mogę również wejść w konfigurację. Trzymanie przycisku 5s nic nie daje. Mam 3 sztuki i w każdym to samo. Jak się połączy z wifi to działa przycisk funkcja ON OFF jak również można wejść w konfigurację. Jak brakuje WIFI to przycisk nie reaguje przez co nie mogę zmienić ustawień urządzenia, które skonfigurowałem pod inną sieć. Ktoś coś? Jakiś pomysł?
Generalnie jak sterownik nie może się połaczyć z wifi to nie aktywuje się większość funkcjonalności. Najprościej wyczyścić sterownik plikiem blank_1MB.bin, wgrać software i zaprogramować go od nowa.
vijay2
Posty: 20
Rejestracja: sob mar 09, 2019 5:54 pm

śr lis 11, 2020 12:37 pm

[/quote]
Generalnie jak sterownik nie może się połaczyć z wifi to nie aktywuje się większość funkcjonalności. Najprościej wyczyścić sterownik plikiem blank_1MB.bin, wgrać software i zaprogramować go od nowa.
[/quote]

Jasne, że najprościej zwłaszcza jak gniazdko jest zamontowane w ścianie za szafką, którą trzeba praktycznie opróżnić, żeby odsunąć, a o całym rozkręcaniu i lutowaniu nie wspomnę. W oryginalnym sofcie przycisk działa bez wifi.
djack2017
Posty: 466
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

śr lis 11, 2020 2:04 pm

vijay2 pisze:
śr lis 11, 2020 12:37 pm
Jasne, że najprościej zwłaszcza jak gniazdko jest zamontowane w ścianie za szafką, którą trzeba praktycznie opróżnić, żeby odsunąć, a o całym rozkręcaniu i lutowaniu nie wspomnę. W oryginalnym sofcie przycisk działa bez wifi.
Owszem programowanie tych gniazd (Blitzwolf czy Gosund) nie jest szczególnie wygodne. Ja mam "wydrukowaną" wtyczkę, więc programowanie Blitzwolf jest banalne. Ale skoro masz już zamontowane gniazdo za szafą to chyba ono wcześniej działało, a wtedy łatwo jest zmienić konfigurację sieci wifi bez rozbierania gniazda i lutowania.
bigthomas
Posty: 125
Rejestracja: pn sie 12, 2019 3:35 pm

śr lis 11, 2020 2:49 pm

djack2017 pisze:
śr lis 11, 2020 2:04 pm
vijay2 pisze:
śr lis 11, 2020 12:37 pm
Jasne, że najprościej zwłaszcza jak gniazdko jest zamontowane w ścianie za szafką, którą trzeba praktycznie opróżnić, żeby odsunąć, a o całym rozkręcaniu i lutowaniu nie wspomnę. W oryginalnym sofcie przycisk działa bez wifi.
Owszem programowanie tych gniazd (Blitzwolf czy Gosund) nie jest szczególnie wygodne. Ja mam "wydrukowaną" wtyczkę, więc programowanie Blitzwolf jest banalne. Ale skoro masz już zamontowane gniazdo za szafą to chyba ono wcześniej działało, a wtedy łatwo jest zmienić konfigurację sieci wifi bez rozbierania gniazda i lutowania.

Czy wejście do Gosund jest identyczne jak w Gosund? Jeśli tak to czy możesz podzielić się .stl'em do tej wtyczki?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Blitzwolf”