Blitzwolf-BW-SHP6 15A (3450W) - firmware urządzenia dla systemu SUPLA i ZABBIX

djack2017
Posty: 398
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

pn cze 01, 2020 9:07 am

Gniazdko Blitzwolf BW-SHP6 15A z pomiarem napięcia, prądu, mocy i energii.

- przejście w tryb konfiguracji (192.168.4.1): wciśnięty przycisk przez ok. 5 sekund
- współczynniki kalibracji (100->x1, 103->x1.03, 089->x0.89, itd)
- opcja kasowania licznika energii
- zastosowany programowy filtr przeciwzakłóceniowy

---------------------------------------------------
Parametry programowania:
---------------------------------------------------
BAUDRATE: 115200
Flash Size: 4MB
Flash speed: 40Mhz
SPI Mode: DOUT

blank_1MB.bin ---------------------->0x00000
boot_v1.5.bin ------------------------>0x00000
esp_init_data_default.bin --->0x3FC000
Blitzwolf_BW_SHP6_15A.bin ------>0x01000

Firmware do pobrania dla urządzenia Blitzwolf-BW-SHP6 (15A):
https://www.djack.com.pl/modules.php?na ... it&lid=345

Firmware do innych urządzeń:
https://www.djack.com.pl/modules.php?na ... oad&cid=54
forall
Posty: 140
Rejestracja: sob cze 15, 2019 10:36 am

pn cze 08, 2020 5:27 pm

Jak odbywa się wgrywanie softu, trzeba rozbierać gniazdko, ciekawi mnie czy można byłoby flashowac tym softem:
https://github.com/ct-Open-Source/tuya-convert ?
10xSRW-01, 1xSBW-01 + 1xMEW-01
djack2017
Posty: 398
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

wt cze 09, 2020 5:51 am

forall pisze:
pn cze 08, 2020 5:27 pm
Jak odbywa się wgrywanie softu, trzeba rozbierać gniazdko, ciekawi mnie czy można byłoby flashowac tym softem:
https://github.com/ct-Open-Source/tuya-convert ?
Niestety gniazdko trzeba rozbierać. Ja wgrywam oprogramowanie po RS232.
Nie robiłem żadnych prób wgrania software'u za pomocą tuya-convert, więc nie wiem czy się da.
m4riolos
Posty: 9
Rejestracja: wt mar 19, 2019 1:40 pm

pt wrz 04, 2020 7:52 am

Czy można się spodziewać w niedługim czasie obsługi SUPLA_CHANNEL_FLAG_CHANNELSTATE viewtopic.php?f=18&t=6878 w sofcie do gniazd 15A i 10A?
djack2017
Posty: 398
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

pn wrz 07, 2020 5:12 am

Przyjrzę się temu.
Krzychu
Posty: 1
Rejestracja: wt wrz 15, 2020 1:10 pm

wt wrz 15, 2020 1:13 pm

Nie wiem czy tylko ja, ale męczyłem się niemiłosiernie z wgraniem. Zaznaczyłem Flash Size 8Mbit i dopiero wtedy zaczął rozgłaszać Wi-Fi, na 4Mbit migała tylko dioda.
patryk051185
Posty: 61
Rejestracja: wt lut 19, 2019 6:45 am
Lokalizacja: Jaworzno

wt wrz 15, 2020 8:14 pm

Krzychu pisze:
wt wrz 15, 2020 1:13 pm
Nie wiem czy tylko ja, ale męczyłem się niemiłosiernie z wgraniem. Zaznaczyłem Flash Size 8Mbit i dopiero wtedy zaczął rozgłaszać Wi-Fi, na 4Mbit migała tylko dioda.
Potwierdzam, kupiłem wczoraj 2x Gosund Sp111 w Komputronik. Cały wieczór spędziłem na kombinowaniu dlaczego nie rozgłasza wi-fi...
Zrobiłem tak jak piszesz 8Mbit i poszło od strzała.

Ktoś namieszał w pliku readme.txt
ODPOWIEDZ

Wróć do „Blitzwolf”