Blitzwolf-BW-SHP6 15A (3450W) - firmware urządzenia dla systemu SUPLA i ZABBIX

forall
Posty: 174
Rejestracja: sob cze 15, 2019 10:36 am

pn paź 12, 2020 12:05 pm

Otwiera się to całkiem znośnie i nawet komuś tutaj z forum udało się podłączyć kabelki pinami bez lutowania :-) Mam takich kilka ze softem od @djack2017.
10xSRW-01, 1xSBW-01 + 1xMEW-01
slojo
Posty: 7
Rejestracja: sob sty 12, 2019 10:02 pm

czw gru 03, 2020 5:57 pm

Cześć,

Mam problem z tą wtyczką.

Kupiłem wersję z wgraną suplą. Mogę się połaczyć ale jak wpisuje dane wifi to nie widzę tego w mysupla.

Nie łączy mi się z WfFi chociaż też już nie broakastuje swojego do konfiguracji.

Jak zresetuje i wejdę na 192.168.1.4 to ostatni status widzę: protocol version error


W domu mam ok 15 zemeli ROW-1, ROW-2 i SRW i nie bylo zadnych problemów.

Coś doradzicie ?

Ps. Suple mam na rasberry pi także nie idzie przez net.
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1617
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

sob gru 05, 2020 1:58 pm

slojo pisze:
czw gru 03, 2020 5:57 pm
...

Ps. Suple mam na rasberry pi także nie idzie przez net.
Jaką masz wersję chmury na RPi?
slojo
Posty: 7
Rejestracja: sob sty 12, 2019 10:02 pm

sob gru 05, 2020 2:02 pm

Mam v2.2.0
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1994
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

sob gru 05, 2020 2:27 pm

No to masz odpowiedź. Aktualna wersja Cloud to 2.3.25. Jakbyś kupił jakiś nowo wyprodukowany moduł Zamel'a, to również byś go nie podłączył do Twojego Cloud.
Zaktualizuj Cloud i zaktualizuj też przy okazji wszystkie moduły Zamel'a.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1617
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

sob gru 05, 2020 2:46 pm

Jest dokładnie tak jak Robert pisze.
slojo pisze:
sob gru 05, 2020 2:02 pm
Mam v2.2.0
A czy Twoja instancja jest na dockerze?
slojo
Posty: 7
Rejestracja: sob sty 12, 2019 10:02 pm

sob gru 05, 2020 6:22 pm

Ale czemu ja go w sieci nie widzę? Rozumiem, że jak jest wersja stara to się nie połączy do serwera ale czemu go w sieci nie ma ?
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1617
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

sob gru 05, 2020 7:00 pm

A gdzie to obserwujesz?
Czy wiesz jaki moduł dostaje adres IP z serwera DHCP?
Jak soft nie może się podłączyć do serwera to się restartuje co jakiś czas, ale ping puszczony z komputera powinien dać jakąś odpowiedź.
slojo
Posty: 7
Rejestracja: sob sty 12, 2019 10:02 pm

sob gru 05, 2020 7:08 pm

Wiem jaki ma MAC adres i jak sobie skanuje sieć lokalna to wyskakują mi wszystkie urządzenia no i tego jest brak.

Może stworzę sobie jeszcze jedną sieć wifi i się pobawię żeby sprawdzić czy to się w ogóle może połączyć.

Nie chce za bardzo aktualizować niczego bo mam z 15 zemeli które mi działają i się boję tego ruszać. Jak będę miał pewność, że to wina softu to się za to wezmę ale jak dla mnie to dziwne, że w sieci tego nie ma.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1994
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

sob gru 05, 2020 7:13 pm

Jeśli miałeś Last State: Protocol version error, to na 100% musisz podnieść wersję Supla Cloud.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
ODPOWIEDZ

Wróć do „Blitzwolf”