Konflikt kanałów

matkocz
Posty: 5
Rejestracja: wt lut 02, 2021 11:44 am

Witam. Wgrałem na płytkę sonoff RF R2 Power Gui Generic 3.1.1, zarejestrowałem i gra. Rejestruje kolejne urządzenie na tym samym sofcie i w zakładce moja supla zamiast pojawić sie jako osobne nowe urządzenie nadpisuje mi ono poprzednio dodane już urządzenie. W konfiguracji tego drugiego urządzenia dostaje komunikat "last state: konflikt kanałów". W jaki sposób przypisać drugiemu urządzeniu inny kanał?
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1816
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

Wygeneruj dla drugiego urządzenia nowy GUID i dopiero rejestruj w Cloud
Patryk
Posty: 1773
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

matkocz pisze: czw lip 29, 2021 8:38 am Witam. Wgrałem na płytkę sonoff RF R2 Power Gui Generic 3.1.1, zarejestrowałem i gra. Rejestruje kolejne urządzenie na tym samym sofcie ...
viewtopic.php?p=97797#p97797
matkocz
Posty: 5
Rejestracja: wt lut 02, 2021 11:44 am

Dzięki :)
Patryk
Posty: 1773
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

v3.1.8
W ramach testu próbowałem zmienić GUID.
Gdyż wcześniej tego nie robiłem, próbowałem to zrobić w/g:
viewtopic.php?p=97797#p97797

Pierwsze sobie zapisałem konfigurację.
Następnie wczytałem tą samą konfiguracje ( w ten sam moduł ) z zaznaczonym "Generuj GUID & AUTHKEY"
Po naciśnięciu "Prześlij", dalej jest ten sam GUID.

Jeżeli bez wyboru "Pliku" zaznaczę
"Generuj GUID & AUTHKEY" i nacisne "Prześlij" wtedy jest nowy GUID, ale wszystkie dane trzeba ręcznie ustawić.

Może coś źle robię ...
krycha88
Posty: 2222
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

Jest jakiś błąd. Poprawie później.
Wsparcie projektu GUI-Generic ;)
krycha88
Posty: 2222
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

Patryk pisze: czw lip 29, 2021 11:06 am v3.1.8
W ramach testu próbowałem zmienić GUID.
Gdyż wcześniej tego nie robiłem, próbowałem to zrobić w/g:
viewtopic.php?p=97797#p97797

Pierwsze sobie zapisałem konfigurację.
Następnie wczytałem tą samą konfiguracje ( w ten sam moduł ) z zaznaczonym "Generuj GUID & AUTHKEY"
Po naciśnięciu "Prześlij", dalej jest ten sam GUID.

Jeżeli bez wyboru "Pliku" zaznaczę
"Generuj GUID & AUTHKEY" i nacisne "Prześlij" wtedy jest nowy GUID, ale wszystkie dane trzeba ręcznie ustawić.

Może coś źle robię ...
Poprawiłem :)
Wsparcie projektu GUI-Generic ;)
Patryk
Posty: 1773
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

v3.1.9
Teraz działa :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”