gospund sp111

Awatar użytkownika
Lector
Posty: 795
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Tu masz wszystko co potrzebne łącznie z komendami.
http://www.thesmarthomehookup.com/tuya- ... uary-2019/
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 654
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontakt:

szafarz pisze: czw paź 14, 2021 4:24 pm Ok, dziękuję rasberry nie mam, pozostaje laptop mam na nim W10 i Minta ale jak ma to być z komendami z terminala to może mi nie wychodzić za długo linuxa nie uruchamiałem.
zerknij: viewtopic.php?p=106855#p106855
e-talking............
maras
Posty: 74
Rejestracja: pt sty 26, 2018 10:10 am

gospund sp111 działa na Tuya Convert? Miałem ostatnio neo 16A i jedno niestety uśmierciłem. Jakie jeszcze smart gniazdka ostatnio ktoś flashował przez tuya convert?
vtec111
Posty: 2
Rejestracja: pn cze 07, 2021 4:02 pm

maras pisze: śr paź 20, 2021 2:00 pm gospund sp111 działa na Tuya Convert?
u mnie zadziałało
Awatar użytkownika
klimasstudio
Posty: 296
Rejestracja: śr sie 28, 2019 9:35 pm
Lokalizacja: localhost
Kontakt:

maras pisze: śr paź 20, 2021 2:00 pm gospund sp111 działa na Tuya Convert? Miałem ostatnio neo 16A i jedno niestety uśmierciłem. Jakie jeszcze smart gniazdka ostatnio ktoś flashował przez tuya convert?
Jak usmierciles? Co robiłeś co się stało?
SONOFF: 4xBASIC/2xBRIDGE RF433/3xMINI/3xTOUCH/1xTOUCH DUAL
ZAMEL: 1xPNW/1xSLW/1xOSW/1xRNW
SUPLA: 1xBME280/3xDHT22/2xHDC1080/1xSBW
V-TAC: 10xGU10 RGB+WW+CW/1xE27 RGB+WW+CW/1xSMART ROBOT
GOSUND: 9xSP111
GOOGLE: 2xHOME MINI
szafarz
Posty: 4
Rejestracja: czw paź 14, 2021 12:37 pm

zerknij: viewtopic.php?p=106855#p106855
Dziękuję dopiero miałem czas siąść przy tych gniazdkach.
Pierwsze zrobiłem na Tasmota przez Tuya Convert (pozostała mi konfiguracja ale to jak znajdę chwilę czasu).
Drugie coś mnie pokusiło i przy wgrywaniu wybrałem 1 i wgrało się ESPurna wersja podstawowa 1.13.5 (tak to jest jak zachciało mi się zabawy), myślałem że jakby coś to ponowny flash na Tasmota nie będzie problemem. Niestety z tym utknąłem, ani nie mogę znaleźć jak wgrać pełną wersję ESPurna a tym bardziej jak wrócić do punktu wyjścia lu wgrać Tasmota.
Nie ukrywam, że chciałem sprawdzić kilka systemów i wybrać coś pod siebie, na szczęście gniazdko się komunikuje i jak nie znajdę możliwości wgrania firmware po wifi to kupię USB-UART i będę próbował za jego pomocą.
Jakiego systemu Wy używacie co sprawdza się najlepiej?, w domu nie mam nic zaczynam od gniazdek. Jak tak czytam na forum paczę na Wasze zrzuty z programu to oprogramowanie Supla wygląda też ciekawie. Muszę poszukać jak takie wgrać i sprawdzić jego możliwości.
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 778
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

Ma ktoś podłączony czujnik temp. do SP111?
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
krycha88
Posty: 2674
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

MadOnion78 pisze: pt paź 29, 2021 12:37 pm Ma ktoś podłączony czujnik temp. do SP111?
Lepiej tego nie robić ze względu na 230.
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 778
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

Jednak. Ok czyli teoretycznie się da ale może "uziemić".
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
szafarz
Posty: 4
Rejestracja: czw paź 14, 2021 12:37 pm

Mam pytanie, w sieci mam gniazdko do którego chciałem ustawić hasło w Tasmota, sieć do której ma jeszcze ktoś dostęp.
Jak ustawiam hasło w panelu "Inna konfiguracja" to po tym nie mogę się zalogować. Hasło dobre co do użytkownika nie jestem pewien sprawdzałem już wszystko i nic nie pasuje. Robiłem to 3 razy na niezmienionych ustawieniach i za każdym razem muszę resetować do fabrycznych. Nie wiem w czym problem.
Obrazek

Już znalazłem login to admin a hasło takie jakie ustawiliśmy, czasami najprostsze zaskakuje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”