Blokada harmonogramu

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12874
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Ten harmonogram wykonuj się poprawnie ale w historii bardzo często ma rezultat "Urządzenie niedostępne".
Daj znać kiedy wg. Ciebie się zatrzyma.
maciek2000
Posty: 19
Rejestracja: wt gru 01, 2020 1:31 pm

Tak jak pisałem na wstępie, urządzenie wykonawcze w Supli jest pod programatorem czasowym, aby pracowalo jedynie w dzień (z tego co zauważyłem nie ma możliwości łączenia harmonogramów np. dzienny + godzinny lub godzinny plus minutowy). Dlatego w godzinach nocnych jest niedostępne. Po którejś nocy z kolei, kiedy jest niewykonana jakaś liczba załączeń ten harmonogram się deaktywuje. Wtedy jest konieczność zalogowania i ręcznej aktywacji harmonogramu
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12874
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Jak wystąpi takie przypadek i zanim ponownie "aktywujesz" daj znać.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 3223
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

Już od jakiegoś czasu harmonogramy pozwalają na wprowadzanie danych jak do "cron'a". Tam chyba da się wpisać wszystko co chcesz ;).

Np: "*/15 7-21 * * *" oznacza uruchomienie harmonogramu co 15 min w godzinach od 7:00 do 21:00.
maciek2000
Posty: 19
Rejestracja: wt gru 01, 2020 1:31 pm

Witam, a gdzie wpisuje się taki tekst? Bo jeżeli to skrypt, to niestety nie ogarniam
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 2051
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

Zmień tryb harmonogramu na zaawansowany, tam jest pole do tego i instrukcja.
maciek2000
Posty: 19
Rejestracja: wt gru 01, 2020 1:31 pm

Dzięki, spróbuję z tym zaawansowanym, znalazłem to.
Awatar użytkownika
dzikusk
Posty: 190
Rejestracja: wt maja 01, 2018 7:24 pm
Lokalizacja: Bolesławiec

A ja trochę inaczej. Moja brama Nice podłączona do SBW -02 od kilku dni otwiera się sama o godzinie 6:21. ID przekaźnika 28092 na svr7.supla.org. Czy można sprawdzić dlaczego? Czy to widać jakoś w cloud?
Mój czujnik pogodowy
https://krasnikgorny.aqi.eco/pl
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12874
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Masz włączone jakieś integracje ? Linki bezpośrednie ?
Podaj na priv-a adres email konta.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12874
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Widzę, że masz integrację ze skryptami. Wyłącz ją testowo lub zablokuj. Możesz też w nocy testowo wyłączyć identyfikator dostępu 1641 aby upewnić się, że rozkaz nie przychodzi z któregoś smartfona.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”