Wraca temat WiFi bez hasła.

Post Reply
PioKar
Posts: 228
Joined: Thu May 03, 2018 5:56 am

Tue Jun 11, 2019 6:00 pm

Cześć.
Przekopałem forum i wszędzie napisaliście że Supla ma mieć SSID i hasło.
Ale moja praca dała wifi tylko z nazwą. Sieć otwarta bez hasła.
Nie będę się rozpisywał nad polityka firmy ale aż się prosi by to podsuplować.
Ja dziś wybudowałem zdalne sterowanie świetlikami by wietrzyć halę produkcyjną ( bo ludzie mdleją) ale będę musiał obok wemosa położyć telefon z ustawionym wifi pod moją suplę.
A mógłbym wykorzystać firmowe wifi.
Może ktoś coś poradzi...
Piotr.
User avatar
shimano73
Posts: 879
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Tue Jun 11, 2019 6:20 pm

Jakiś czas temu miałem problem z routerem zewnętrznym . Problem polegał na tym ze urządzenia nie chciały się łączyć , chłopaki z forum pomogli i chwała i za to . Zauważyłem wówczas ze nawet gdy urządzenie miało ustawione hasło do sieci wifi a w routerze hasła nie było to urządzenie i tak połączyło się do sieci .
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
PioKar
Posts: 228
Joined: Thu May 03, 2018 5:56 am

Tue Jun 11, 2019 6:31 pm

Cenna uwaga :)
Sprawdzę i zamelduję czy u mnie poszło.
Z tego co napisałeś wynika że wpiszę hasło z kosmosu i zobaczę czy się połączę.
PioKar
Posts: 228
Joined: Thu May 03, 2018 5:56 am

Wed Jun 12, 2019 6:18 am

Temat rozwałkowany, do zamknięcia.
Jest tak że w miejsce hasła wpisałem "cokolwiek" i supla widzi urządzenie.
Dzięki za pomoc.
Post Reply