Włączanie/wyłączanie zasilacza laptopa w zależności od % baterii

PioKar
Posty: 352
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

pt sty 24, 2020 5:16 pm

Robert Błaszczak pisze:
pt sty 24, 2020 4:54 pm
Napisz, co było nie tak. Przyda się innym.
Pierwsze błędy były bo bateria miała 99% a w apce ustawiłem 90%.
I te błędy wyskakiwały co kilka sekund same z siebie.
To da się opanować przez rozładowanie baterii poniżej progu ustawionego w apce.
Drugi błąd absolutnie z mojej winy to złe wygenerowanie linków.
Wykasowałem i utworzyłem nowe zgodnie z instrukcją.
Do testów ustawiłem sobie mały zakres włącz-wyłącz i już chyba z 5 razy cały cykl się powtórzył.
No dla mnie to jest fajne.
Tylko że wyszło że moja "bakteria" chyba nie trzyma.
No ale ona ma z 10 lat więc nic dziwnego.
Yepestis
Posty: 222
Rejestracja: pn wrz 24, 2018 6:08 pm
Lokalizacja: Wrocław

pt sty 24, 2020 5:57 pm

Potestowałem chwilę i wysypuje się po dłuższym działaniu. Jak będzie potrzeba to rzucę okiem w przyszłym tygodniu.
PioKar
Posty: 352
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

sob sty 25, 2020 6:37 pm

Yepestis pisze:
pt sty 24, 2020 5:57 pm
Potestowałem chwilę i wysypuje się po dłuższym działaniu. Jak będzie potrzeba to rzucę okiem w przyszłym tygodniu.
Może i coś wypatrzyłeś.
Ja wyłączyłem usypianie i wyłącz ekran i przygaś ekran ustawiłem na 5 minut.
Mi to wystarczy.
Teraz jak się upiję to nie myślę o tym że za prąd przepłacam :)
ps: jak było aktywne usypianie to "bakteria" rozładowała sie do zera.
Bo apka nie działała.
A to chyba nie dobre dla niej było.
PioKar
Posty: 352
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

wt sty 28, 2020 2:11 pm

PioKar pisze:
sob sty 25, 2020 6:37 pm
Yepestis pisze:
pt sty 24, 2020 5:57 pm
Potestowałem chwilę i wysypuje się po dłuższym działaniu. Jak będzie potrzeba to rzucę okiem w przyszłym tygodniu.
Może i coś wypatrzyłeś.
Ja wyłączyłem usypianie i wyłącz ekran i przygaś ekran ustawiłem na 5 minut.
Mi to wystarczy.
Teraz jak się upiję to nie myślę o tym że za prąd przepłacam :)
ps: jak było aktywne usypianie to "bakteria" rozładowała sie do zera.
Bo apka nie działała.
A to chyba nie dobre dla niej było.
Działało kilka dni i przestało :(
Teraz wyskakuje nieobsługiwany wyjątek NET Framework
Żądanie zostało przerwane: Nie można utworzyć bezpiecznego kanału SSL/TLS.
Yepestis
Posty: 222
Rejestracja: pn wrz 24, 2018 6:08 pm
Lokalizacja: Wrocław

czw sty 30, 2020 4:16 pm

Dorzuciłem małą poprawkę, sprawdź teraz.

SuplaBatteryOnOff.7z
(7.2 KiB) Pobrany 17 razy
PioKar
Posty: 352
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

pt sty 31, 2020 12:26 am

Yepestis pisze:
czw sty 30, 2020 4:16 pm
Dorzuciłem małą poprawkę, sprawdź teraz.


SuplaBatteryOnOff.7z
Sam już nie wiem co się dzieje.
Apka błędów nie wywala.
Tylko że linki mi przestały się tworzyć.
Nie wiem czy to nie przez podniesienie do 2.3.18
EDIT:
Linki wygenerowałem według instrukcji. W przeglądarce włącz/wyłącz działa.
Ale po wklejeniu do Twojej aplikacji Test nic nie wywołuje.
Yepestis
Posty: 222
Rejestracja: pn wrz 24, 2018 6:08 pm
Lokalizacja: Wrocław

pt sty 31, 2020 8:51 am

Zaznaczyłeś przy tworzeniu linków opcję "Dla urządzeń"?
PioKar
Posty: 352
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

pt sty 31, 2020 9:03 am

Yepestis pisze:
pt sty 31, 2020 8:51 am
Zaznaczyłeś przy tworzeniu linków opcję "Dla urządzeń"?
Na sto sposobów tworzyłem.
Dla urządzeń też.
Link wklejam do aplikacji ale test nie wyzwala przekaźnika.
Yepestis
Posty: 222
Rejestracja: pn wrz 24, 2018 6:08 pm
Lokalizacja: Wrocław

pt sty 31, 2020 2:02 pm

A w poprzedniej wersji aplikacji Ci działa?
PioKar
Posty: 352
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

pt sty 31, 2020 2:18 pm

Yepestis pisze:
pt sty 31, 2020 2:02 pm
A w poprzedniej wersji aplikacji Ci działa?
W starej wyskakuje błąd: Nie można utworzyć bezpiecznego kanału SSL/TLS.
W nowej błędu nie pokazuje ale i nie działa na przekażnik.
ODPOWIEDZ