Grupa kanałów- sterownie stanami

Krokodyl
Posty: 3
Rejestracja: pn maja 06, 2019 9:58 am

pn cze 07, 2021 8:07 pm

Witam
Jakiś czas temu była możliwość sterowania stanem poszczególnych kanałów w grupie.
Potrzebuje uzyskać:
Kanał 1 po załączeniu: ch1 on, ch2 on, ch3 off, ch4 off
Kanał 2 po załączeniu: ch1 on, ch2 off, ch3 on, ch4 off
Kanał 3 po załączeniu ch1 on, ch2 off, ch3 off, ch4 on

Robiłem to z rok temu i teraz już nie pamiętam czy udało mi się to zrobić tworząc grupę kanałów czy harmonogramem.
Jeśli takowy wątek już się pojawił na forum to proszę o przekierowanie, mi się nie udało znaleźć.

Czy jest jakaś możliwość by to zrobić?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 11378
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn cze 07, 2021 8:30 pm

Dana grupa może mieć jednolity stan. Sceny będą miały możliwość wyboru dowolnego stanu.
cloud.supla.org->Automatyka
Krokodyl
Posty: 3
Rejestracja: pn maja 06, 2019 9:58 am

wt cze 08, 2021 12:05 pm

W karcie automatyka nie znalazłem nic takiego jak sceny.
Czy używając scen jest możliwość załączania z przycisku czy tylko o zadanej godzinie?
Załączniki
Screenshot_2021-06-08-14-02-24-835_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2021-06-08-14-02-24-835_com.android.chrome.jpg (277.25 KiB) Przejrzano 85 razy
Screenshot_2021-06-08-14-02-24-835_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2021-06-08-14-02-24-835_com.android.chrome.jpg (277.25 KiB) Przejrzano 85 razy
Awatar użytkownika
klew
Posty: 2500
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

wt cze 08, 2021 12:07 pm

Bo scen jeszcze nie ma. One są dopiero w planach ;)

Myślę, że mogłeś taką funkcjonalność zrobić sobie na skryptach fracza.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”