ESP8266 12E

User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sat Apr 22, 2017 8:50 pm

A czym "toto" zasilasz?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sat Apr 22, 2017 10:28 pm

Zflaszuj też esp_init_data... z ustawieniami jak na moim zrzucie (w sumie 3 pliki) - dziś po raz pierwszy musiałem go użyć - dotąd nigdy nie był mi potrzebny, ale bez niego nie mogłem "ruszyć" nowego modułu.
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
Klos
Posts: 25
Joined: Sat Apr 15, 2017 11:46 am
Location: Gdańsk
Contact:

Mon Apr 24, 2017 4:23 am

To również nie pomaga..
Zasilacz impulsowy 12v 2A
Castorama Gdańsk. Elektronika, lasery. Zdjęcia z drona www.imagesky.pl
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Mon Apr 24, 2017 5:46 am

A układ na płycie stykowej z zasilaczem MB ?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
Klos
Posts: 25
Joined: Sat Apr 15, 2017 11:46 am
Location: Gdańsk
Contact:

Mon Apr 24, 2017 2:23 pm

Na płycie stykowej z modułem na 3,3 i 5 V
Castorama Gdańsk. Elektronika, lasery. Zdjęcia z drona www.imagesky.pl
User avatar
Klos
Posts: 25
Joined: Sat Apr 15, 2017 11:46 am
Location: Gdańsk
Contact:

Thu Apr 27, 2017 12:20 pm

hmm ?
Żadnych nowych pomysłów ?
Próbowałem różnych kombinacji i nic..
5.jpg
5.jpg (167.8 KiB) Viewed 1800 times
6.jpg
6.jpg (138.02 KiB) Viewed 1800 times
Castorama Gdańsk. Elektronika, lasery. Zdjęcia z drona www.imagesky.pl
George2002
Posts: 112
Joined: Mon May 01, 2017 2:00 am

Sat May 13, 2017 9:09 am

Uważam że to albo zasilanie - takie same objawy miałem jak płytkę zasilałem z Kompa PC z przodu obudowy - po zapisaniu konfiguracji cały czas restarty, warto dodać jakiś większy kondensatorem na 3,3V No albo pozostaje druga opcja że modół uwalony sam w sobie albo poprzez złe wgranie w złe obszary oprogramowania :)
paweb
Posts: 13
Joined: Wed May 17, 2017 7:50 am

Sat May 20, 2017 5:30 pm

Hej mam problem mianowicie, komp ( OSX ) nie może się podłączyć do ESP :( wszystko zmontowane chyba prawisłowo, przylutowane dobrze, sprzawdzałem czy wzystkie polaczenia sa poprawne :( Nie mam pomysłu :( co robie źle ?
Attachments
3.jpg
3.jpg (22.82 KiB) Viewed 1694 times
2.jpg
2.jpg (26.22 KiB) Viewed 1694 times
1.jpg
1.jpg (25.21 KiB) Viewed 1694 times
paweb
Posts: 13
Joined: Wed May 17, 2017 7:50 am

Sat May 20, 2017 5:31 pm

Jeszcze połaczenia pod płytka:
Attachments
6.jpg
6.jpg (21.62 KiB) Viewed 1694 times
5.jpg
5.jpg (27.65 KiB) Viewed 1694 times
4.jpg
4.jpg (20.62 KiB) Viewed 1694 times
User avatar
Espablo
Posts: 1458
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Sat May 20, 2017 8:12 pm

Dałeś tak małe zdjęcia, że nic nie widać
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Post Reply