ESP8266 12E

User avatar
pzygmunt
Posts: 7080
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Apr 20, 2017 3:45 pm

Tak
esptool.py --port /dev/tty.usbserial-AL91CS8Q --baud 115200 erase_flash

albo tak
viewtopic.php?f=6&t=1944&p=7894&hilit=blank%2A#p7894
User avatar
Klos
Posts: 25
Joined: Sat Apr 15, 2017 11:46 am
Location: Gdańsk
Contact:

Thu Apr 20, 2017 9:32 pm

Dzięki szefie
Wyczyściłem tym plikiem ale bez 0x300000 bo już się nie dało, nie chciało ładować pod ten adres..
Następnie wrzuciłem esp_init_data a potem te dwa wifisocket. Już było pieknie bo nie rozłączało mnie gdy się podpiąłem pod neta supli ale urządzenia nadal brak. Włączyłem PUTTY i trochę wariuje.. oto jeden ze screenów a mógłbym zrobić ich setki..
xxx.png
xxx.png (49.81 KiB) Viewed 1793 times
Castorama Gdańsk. Elektronika, lasery. Zdjęcia z drona www.imagesky.pl
Zybi
Posts: 1389
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Thu Apr 20, 2017 9:37 pm

A ten adres serwera jest na pewno poprawny SV4.SUPLA.ORG i dużymi literami pisany?
Ja na "jedynce" mam taki svr1.supla.org
User avatar
pzygmunt
Posts: 7080
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Apr 21, 2017 7:38 am

Nadal się nie łączy z WiFI. Pod jaki adres wgrałeś esp_init i jaki rozmiar Flash-u ustawiłeś ?
User avatar
Klos
Posts: 25
Joined: Sat Apr 15, 2017 11:46 am
Location: Gdańsk
Contact:

Fri Apr 21, 2017 8:46 am

Nic nie wpisywałem dużymi literami :)
rozmiar 4MB a adres 0x3FC000
Castorama Gdańsk. Elektronika, lasery. Zdjęcia z drona www.imagesky.pl
User avatar
pzygmunt
Posts: 7080
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Apr 21, 2017 9:22 am

A ustawiasz 32Mbit-C1 ?

EDIT. Oczywiście w przupadku firmware-u FOTA
User avatar
Klos
Posts: 25
Joined: Sat Apr 15, 2017 11:46 am
Location: Gdańsk
Contact:

Fri Apr 21, 2017 3:53 pm

Cały czas staram się uruchomić suple, tylko jeden przekaznik. Więc wrzucam dwa pliki. Nic więcej.
Castorama Gdańsk. Elektronika, lasery. Zdjęcia z drona www.imagesky.pl
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Fri Apr 21, 2017 4:45 pm

Pokaż zrzut okna programu do flaszowania
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
Klos
Posts: 25
Joined: Sat Apr 15, 2017 11:46 am
Location: Gdańsk
Contact:

Fri Apr 21, 2017 9:44 pm

A jak mam ustawione 4 MB to nie powinienem wrzucać wifisockety pod inne adresy?

1.png
1.png (22.86 KiB) Viewed 1714 times
2.png
2.png (35.29 KiB) Viewed 1714 times
3.png
3.png (19.9 KiB) Viewed 1714 times
Zybi miałeś rację. Miałem błędną nazwę SVR4.. Teraz widzę urządzenie w supli ale nie reaguje..
Castorama Gdańsk. Elektronika, lasery. Zdjęcia z drona www.imagesky.pl
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Fri Apr 21, 2017 10:07 pm

slawek wrote:
Sat Apr 15, 2017 9:19 pm
Zmień program do flaszowania - użyj np.tego: http://bbs.espressif.com/download/file.php?id=385
- jaki masz konwerter?
- jak go zasilasz przy flaszowaniu?
Espablo wrote:
Sun Apr 16, 2017 6:43 pm

Nodemcu - NIE UŻYWAJ!!!
@slawek podesłał Ci program do flashowania.
I nie patrz na diody czy migają czy też nie migają - pokaż to co wyświetla Putty
Skoro wiesz lepiej... trudno ci pomóc...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Post Reply