Page 6 of 9

Re: ESP8266 12E

Posted: Sat Apr 22, 2017 6:50 am
by Klos
Tak teraz patrze że to chyba Twój soft Zibi cały czas wrzucam

wifisocket_eagle.flash.bin-------->0x00000
wifisocket_eagle.irom0text.bin---->0x40000

https://github.com/SUPLA/ESP8266/tree/m ... t-firmware

Re: ESP8266 12E

Posted: Sat Apr 22, 2017 8:02 am
by slawek
Pobrałem ten soft, wgrałem i działa - jest to wersja 1.4
Wcześniej wyczyściłem moduł plikiem blank_1MB.bin z ustawieniami jak widać na zrzucie

Re: ESP8266 12E

Posted: Sat Apr 22, 2017 8:13 am
by slawek
Masz tu świeżutką i sprawdzoną kompilację w wersji 2.0.2 - ustawienia jak w poście wyżej - przetestowany i działa
Wyczyść plik przed wgraniem softu

Re: ESP8266 12E

Posted: Sat Apr 22, 2017 8:17 am
by Zybi
Klos wrote:
Sat Apr 22, 2017 6:50 am
Tak teraz patrze że to chyba Twój soft Zibi cały czas wrzucam

wifisocket_eagle.flash.bin-------->0x00000
wifisocket_eagle.irom0text.bin---->0x40000

https://github.com/SUPLA/ESP8266/tree/m ... t-firmware
Nie, to nie moja kompilacja. Moje są w paczkach *.rar.
Ponadto, w nazwach plików .bin mam dodatkowe informacje o kompilacji, a tu ich nie ma.

Re: ESP8266 12E

Posted: Sat Apr 22, 2017 8:22 am
by slawek
To oryginalna kompilacja, tyle, że sprzed 10 miesięcy - V1.4

Re: ESP8266 12E

Posted: Sat Apr 22, 2017 8:41 am
by Klos
Nie działa :(
Może źle czyszczę flasha ? wrzucam ten plik na wszystkie adresy:

0x000000
0x100000
0x200000
0x300000

przy ustawionej pojemności 4Mbit

Dobrze?

Re: ESP8266 12E

Posted: Sat Apr 22, 2017 8:47 am
by slawek
8Mbit... !!!

Re: ESP8266 12E

Posted: Sat Apr 22, 2017 8:48 am
by slawek
Wystarczy jak wyczyścisz 0x00000 - ale 8Mbit !!!
Tak jak na moim zrzucie

Re: ESP8266 12E

Posted: Sat Apr 22, 2017 9:01 am
by slawek
Zybi wrote:
Fri Apr 21, 2017 11:23 pm
slawek wrote:
Fri Apr 21, 2017 11:13 pm
Masz ustawione za mało - zmień na 8 lub nawet 32 Mbity
Nie Sławek, należy ustawić taką wartość na jaką skompilowano soft.
Przed chwilą robiłem eksperyment - wgrałem soft 1024 w wesji 2.0.2 z ustawieniem 32Mbit i działa... starsze wersje też tak działały - byle nie mniej i byle pamięć nie była mniejsza od nastawy - takie są bynajmniej moje doświadczenia

PS. Wgrałem soft skompilowany dla DIO z ustawieniem QIO i też działa... ten soft to oryginalny wifisocket_1024_ V2.0.2

Re: ESP8266 12E

Posted: Sat Apr 22, 2017 8:20 pm
by Klos
Przed chwilą zrobiłem wszystko jak opisałeś, z tymi samymi ustawieniami i nadal nic..