ESP 01 i konfiguracja

okos
Posty: 69
Rejestracja: śr lip 13, 2016 6:18 am

pt lip 22, 2016 6:09 pm

pawel pisze:Czy jest możliwość wrzucenia na forum takiego softu obsługującego 3 porty GPIO jako wyjścia dla Socked?
Podbijam i proszę również o podpowiedz jak/czym można zajrzeć/edytować samemu taki soft, bo gotowce trochę ogłupiają.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2221
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pt lip 22, 2016 6:25 pm

Pobierz maszynę wirtualną z https://www.supla.org/download, najnowsze źródła z githuba (link masz w dziale FAQ) i próbuj sił, opisy co i jak są na forum.
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Zybi
Posty: 1436
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

ndz lip 24, 2016 9:05 pm

Może to problem Twojego routera.
Wyglada tak jakby po restarcie tracił możliwość komunikacji nawet z DNS-em
Miałeś rację Przemek, to wina mojego routera. Na innym routerze wszystkie moduły działają poprawnie, nawet te "niebieskie". Mój router to TPLINK TD-W8970 pracujący na Neostradzie. Może ktoś wie, co należałoby zmienić w ustawieniach, aby działał poprawnie.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7783
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn lip 25, 2016 10:17 am

Może uaktualnij firmware.
Zybi
Posty: 1436
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr lip 27, 2016 9:33 pm

Problem z ruoterem rozwiązany. Pomogło wpisanie serwerów DNS Google.
8.8.8.8
8.8.4.4
Zybi
Posty: 1436
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr gru 14, 2016 12:30 am

Całą kolekcję różnych kompilacji do ESP-01 wrzuciłem na github-a:

https://github.com/SUPLA/ESP8266/tree/m ... SP-01_v1.8

można testować
ODPOWIEDZ