ESP 01 i konfiguracja

pawel
Posty: 30
Rejestracja: pn maja 09, 2016 9:34 am

pn maja 16, 2016 7:15 pm

Dzięki kolego besix.
Twój firmware faktycznie zgłosił moduł jako sieć SUPLA....
Natomiast wgranie potem firmware Supla socket nic nie daje.
Chyba zakończę przygodę z tym świetnym projektem.
U mnie jest jednak coś nie tak.
besix
Posty: 263
Rejestracja: ndz mar 20, 2016 9:51 pm

pn maja 16, 2016 7:20 pm

Który firmware wgrywasz ? napisz jak masz ustawiony config flashera , jak ruszył na tym 0,92 to na supli też musi
pawel
Posty: 30
Rejestracja: pn maja 09, 2016 9:34 am

pn maja 16, 2016 7:28 pm

Baudrate 230400
Flash size 1MB
Flash speed 20 MHz
SPI Mode DIO
Adresy dla plików Supli zgodne z opisem
Takie to są ustawienia.
Nie wiem tylko czy później aby wejść w setup Supli mam dać GND na GPIO2?
besix
Posty: 263
Rejestracja: ndz mar 20, 2016 9:51 pm

pn maja 16, 2016 7:40 pm

pawel pisze:Baudrate 230400
Flash size 1MB
Flash speed 20 MHz
SPI Mode DIO
Adresy dla plików Supli zgodne z opisem
Takie to są ustawienia.
Nie wiem tylko czy później aby wejść w setup Supli mam dać GND na GPIO2?
A trzeba
Baudrate 115200
Flash size 512
speed daj 40
i sprawdz jesli po wgraniu i restarcie sam nie wejdzie w AP to trzeba zewrzeć GPIO2 na minimum 5s do masy
vcompl
Posty: 156
Rejestracja: pn kwie 11, 2016 1:32 pm

pn maja 16, 2016 7:51 pm

U mnie działa (ten niebieski) na takich ustawieniach pod Nodemcu/Arduino Sądzę że z obrazami supli jest coś nie do końca ok, bo niby czemu miałyby nie działać skoro inne środowiska działają ( posiadam 7 szt )
u mnie dla "niebieskiego" był taki efekt. Żadne sztuczki nie pomogły. Musi być jakaś róznica w wersjach poszczególnych serii
besix
Posty: 263
Rejestracja: ndz mar 20, 2016 9:51 pm

pn maja 16, 2016 7:53 pm

nodemcu1.png
nodemcu1.png (25.87 KiB) Przejrzano 1901 razy
Przy wgrywaniu GPIO 0 cały czas musi być zwarte do masy, po wgraniu robisz restart najlepiej zdjąć zasilanie i po uruchomieniu ewentualnie GPIO 2 na minimum 5 sekund do masy
Załączniki
nodemcu2.png
nodemcu2.png (36.7 KiB) Przejrzano 1901 razy
pawel
Posty: 30
Rejestracja: pn maja 09, 2016 9:34 am

pn maja 16, 2016 7:59 pm

Wszystko jest tak jak piszesz.
Niestety, brak nadal sieci Supla.
Ustawienia, połączenia ok.
Firmware wgrane bez problemu.
Restart i GPIO2 do masy.
I nic z tego.
Na Twoim firmware 092 jest sieć i tyle.
Chyba dam sobie spokój z tym systemem, bo przecież to jest banalne do uruchomienia.
Na nodeMCU smiga mi to jak trzeba.
besix
Posty: 263
Rejestracja: ndz mar 20, 2016 9:51 pm

pn maja 16, 2016 8:05 pm

Ja bym dla sprawdzenia wgrał jeszcze raz to 0,92 i dla odmiany najnowszy firmware supli ale gate + termometr ( sprawdzony i na bank działa ) jak to nie ruszy to rezygnuj :D
fork
Posty: 21
Rejestracja: pt maja 13, 2016 9:39 am

pn maja 16, 2016 8:07 pm

Przy zwartym przy starcie GPIO2 do masy mam takie coś


epc1=0x40100002, epc2=0x00000000, epc3=0x00000000, excvaddr=0x00000000, depc=0x00000000
Fatal exception (0):
epc1=0x40100002, epc2=0x00000000, epc3=0x00000000, excvaddr=0x00000000, depc=0x00000000
Fatal exception (0):
epc1=0x40100002, epc2=0x00000000, epc3=0x00000000, excvaddr=0x00000000, depc=0x00000000
Fatal exception (0):
epc1=0x40100002, epc2=0x00000000, epc3=0x00000000, excvaddr=0x00000000, depc=0x00000000
Fatal exception (0):
epc1=0x40100002, epc2=0x00000000, epc3=0x00000000, excvaddr=0x00000000, depc=0x00000000
Fatal exception (0):
epc1=0x40100002, epc2=0x00000000, epc3=0x00000000, excvaddr=0x00000000, depc=0x00000000
pawel
Posty: 30
Rejestracja: pn maja 09, 2016 9:34 am

pn maja 16, 2016 8:08 pm

daj link do tego firmware
ODPOWIEDZ