Konfiguracja /etc/supla-dev/supla.cfg - Włącznik światła

Post Reply
Radek
Posts: 71
Joined: Sat Feb 13, 2016 9:26 am

Sun Apr 17, 2016 12:04 pm

Ponawiam pytanie.
User avatar
pzygmunt
Posts: 7043
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Apr 18, 2016 6:02 am

Jeszcze jest w kolejce do wykonania.
Radek
Posts: 71
Joined: Sat Feb 13, 2016 9:26 am

Tue May 03, 2016 7:32 pm

Kiedy mogę spodziewać się przerobienia softu pod przekaźnik bistabilny?
User avatar
pzygmunt
Posts: 7043
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed May 04, 2016 6:41 am

Radek wrote:Kiedy mogę spodziewać się przerobienia softu pod przekaźnik bistabilny?
Jaką przyjąłeś zasadę sterowania ?
Jeden port sterujący, drugi odczyt stanu ?
Radek
Posts: 71
Joined: Sat Feb 13, 2016 9:26 am

Sat May 07, 2016 7:35 pm

Jeden port sterujący, drugi odczyt stanu ?
Tak, jednym steruje na drugim odczyt.
User avatar
pzygmunt
Posts: 7043
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon May 09, 2016 2:34 pm

Coś przygotuję na dniach.
Radek
Posts: 71
Joined: Sat Feb 13, 2016 9:26 am

Mon May 09, 2016 6:53 pm

Dzięki. Czekam cierpliwie.
jemar
Posts: 36
Joined: Sun Apr 10, 2016 5:39 pm

Wed May 18, 2016 8:41 pm

Witam
Tez podpinam sie pod sterowanie przekaznikami bistabilnymi...
W calym mieszkaniu posiadam az ich 8 sztuk i chcial bym miec odwzorowanie na supli stanu.
Pozdrawiam
Radek
Posts: 71
Joined: Sat Feb 13, 2016 9:26 am

Thu May 19, 2016 6:58 am

jemar wrote: W calym mieszkaniu posiadam az ich 8 sztuk ...
Co to za moduły? Gotowe czy robione diy?
jemar
Posts: 36
Joined: Sun Apr 10, 2016 5:39 pm

Thu May 19, 2016 7:43 am

Witam
Ja posiadam gotowe moduły firmy z Pabianic BIS411 poniżej link przesyłam\
http://www.fif.com.pl/produkt/26/247.
Sterowane są u mnie poprzez przewód N.
Uruchomiłem Suple w sumie 8 kanałów jako otwieranie furtki , tyle że nie poprawnie graficznie jest w aplikacji oraz nie mam odwzorowania czy zapalone jest światełko czy nie, myślałem tez nad sprzężeniem zwrotnym aby Arduino dostawało sygnał ze dany przekaźnik bistabilny jest załączony.

Pozdrawiam
Post Reply