Konfiguracja /etc/supla-dev/supla.cfg - Włącznik światła

Radek
Posty: 71
Rejestracja: sob lut 13, 2016 9:26 am

ndz kwie 17, 2016 12:04 pm

Ponawiam pytanie.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7973
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn kwie 18, 2016 6:02 am

Jeszcze jest w kolejce do wykonania.
Radek
Posty: 71
Rejestracja: sob lut 13, 2016 9:26 am

wt maja 03, 2016 7:32 pm

Kiedy mogę spodziewać się przerobienia softu pod przekaźnik bistabilny?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7973
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr maja 04, 2016 6:41 am

Radek pisze:Kiedy mogę spodziewać się przerobienia softu pod przekaźnik bistabilny?
Jaką przyjąłeś zasadę sterowania ?
Jeden port sterujący, drugi odczyt stanu ?
Radek
Posty: 71
Rejestracja: sob lut 13, 2016 9:26 am

sob maja 07, 2016 7:35 pm

Jeden port sterujący, drugi odczyt stanu ?
Tak, jednym steruje na drugim odczyt.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7973
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn maja 09, 2016 2:34 pm

Coś przygotuję na dniach.
Radek
Posty: 71
Rejestracja: sob lut 13, 2016 9:26 am

pn maja 09, 2016 6:53 pm

Dzięki. Czekam cierpliwie.
jemar
Posty: 37
Rejestracja: ndz kwie 10, 2016 5:39 pm

śr maja 18, 2016 8:41 pm

Witam
Tez podpinam sie pod sterowanie przekaznikami bistabilnymi...
W calym mieszkaniu posiadam az ich 8 sztuk i chcial bym miec odwzorowanie na supli stanu.
Pozdrawiam
Radek
Posty: 71
Rejestracja: sob lut 13, 2016 9:26 am

czw maja 19, 2016 6:58 am

jemar pisze: W calym mieszkaniu posiadam az ich 8 sztuk ...
Co to za moduły? Gotowe czy robione diy?
jemar
Posty: 37
Rejestracja: ndz kwie 10, 2016 5:39 pm

czw maja 19, 2016 7:43 am

Witam
Ja posiadam gotowe moduły firmy z Pabianic BIS411 poniżej link przesyłam\
http://www.fif.com.pl/produkt/26/247.
Sterowane są u mnie poprzez przewód N.
Uruchomiłem Suple w sumie 8 kanałów jako otwieranie furtki , tyle że nie poprawnie graficznie jest w aplikacji oraz nie mam odwzorowania czy zapalone jest światełko czy nie, myślałem tez nad sprzężeniem zwrotnym aby Arduino dostawało sygnał ze dany przekaźnik bistabilny jest załączony.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ