Jak połączyć dwa suple?

Patryk125
Posty: 57
Rejestracja: śr lis 09, 2016 9:15 am

śr lut 01, 2017 11:18 am

Witam, mam pytanie w domu korzystam z paragramu supla więc telefon jest skonfigurowany z systemem domowym, w miejscu pracy także jest aktywny system supla i mam pytanie czy jest jakaś możliwość aby na 1 telefonie połączyć jak by te 2 oddzielne miejsca by nie było trzeba co raz zmieniać ustawienia w telefonie lub korzystania z innego aparatu? dziękuje.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr lut 01, 2017 11:26 am

Utwórz sobie nową lokalizację. Rozwiąże to Twój problem.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

śr lut 01, 2017 8:38 pm

Nie wiem czy autorowi nie chodzi o możliwość połączenia w jednej aplikacji lokalizacji z kilku kont. W domu masz swoją a w pracy administruje suplą szef i daje pracownikom wybrane identyfikator dostępu.

Obecnie chyba nie jest wspierany taki scenariusz.
besix
Posty: 263
Rejestracja: ndz mar 20, 2016 9:51 pm

śr lut 01, 2017 8:55 pm

Poruszałem ten temat już jakiś czas temu i wiem ,że nie ma takiej opcji żeby dwa konta ( dwa różne adresy serwerów ) obsłużyć bez zmiany ustawień w aplikacji , możesz to zrobić tak jak proponuje Espablo , jeden serwer w obu miejscach i dwie lokalizacje np dom i praca
Seba5120
Posty: 307
Rejestracja: pn paź 31, 2016 1:33 pm

śr lut 01, 2017 9:10 pm

Ewentualnie zrobić kopię aplikacji na telefonie.
Słyszałem że coś takiego można zrobić :)
I na jednej konfigurujesz jeden serwer na drugiej drugi :)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7982
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 01, 2017 9:56 pm

Planuje wprowadzić możliwość dodania kilku kont do jednej aplikacji.
Patryk125
Posty: 57
Rejestracja: śr lis 09, 2016 9:15 am

czw lut 02, 2017 2:55 pm

dziękuje za liczne odpowiedzi... jak na razie utworzyłem nowe konto firmowe w supla cloud i korzystam z app. innym aparatem, a mianowicie przed wejściem do mojego `serwisu` w pracy powiesiłem na ścianie tablet na stałe podłączony pod ładowanie jako panel sterowania... tablet jest zabezpieczony kodem więc żadna osoba bez uprawnień nie otworzy mi drzwi czy zapali światło na różnych stanowisk :) a jak by nadeszła potrzeba otwarcia drzwi na odległość czy zapalenia światła to przecież szef oraz logistyk mają appke na telefon zgraną więc mogą spokojnie wykonać tą czynność sami :)
piotrosie
Posty: 1
Rejestracja: sob kwie 28, 2018 11:17 am

sob kwie 28, 2018 11:25 am

Witam
Nie dawno miałem podobny problem, poradziłem sobie dzięki aplikacji App Cloner. Stworzyłem klona aplikacji, zmieniając kolor ikony, dodałem nowy identyfikator w SUPLA i tak otrzymałem możliwości sterownia modułami w domu jak i w pracy. Świetna sprawa :)
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2222
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob kwie 28, 2018 12:33 pm

Mamy jeszcze apkę NICE...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
r14
Posty: 12
Rejestracja: ndz lut 24, 2019 10:04 am

ndz mar 03, 2019 10:24 pm

Odświeżę wątek - chyba nic nie ruszyło w temacie... ?
Zainstalowałem Suple na moim osiedlu, brama, furtki.... tylko problem jest teraz z tymi, którzy korzystają ze swoich urządzeń...
ODPOWIEDZ