Harmonogramy

andras
Posty: 262
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

pt maja 26, 2017 8:21 am

Witam

Przetestowałem większość softów i w trybie button (drzwi , brama ,furtka itd) nie uruchamiają mi się harmonogramy ,
w cloudzie pisze że ze wykonano , a furtki nie otwiera :(
a takiego softu potrzebuję ,konkretnie softu na 2 kanały
jeden na otwieranie a drugi zamykanie drzwiczek , ale musi być button np 4 sekundy .
W tych samych softach tryb switch i harmonogramy się działają .
Co może być przyczyną ?

pozdr
sroka222
Posty: 32
Rejestracja: ndz wrz 25, 2016 10:45 am

pt maja 26, 2017 10:11 am

A masz czujniki otwarcia? Bez nich harmonogram w przypadku modułu bramowego raczej nie zadziała.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7634
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt maja 26, 2017 10:25 am

Do furtki czujnik nie jest potrzebny
andras
Posty: 262
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

pt maja 26, 2017 10:58 am

Niestety furtka też nie uruchamia harmonogramu , w tej chwili testuję soft incan , na kanale 1 mam otwórz
a na 2 kanale zamknij furtkę , z telefonu działa , a harmonogram nie :(
W cloudzie pisze że wykonano .
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7634
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt maja 26, 2017 11:04 am

Nie ma takiej funkcji jak "Zamknij furtkę". Przypadkiem nie używasz do tego funkcji bramy wjazdowej ?
andras
Posty: 262
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

pt maja 26, 2017 11:46 am

Wiem że nie ma zamknij furtki :) na pierwszym kanale mam ustawioną furtkę na drugim też furtka
w telefonie 1 kanał otwiera drzwiczki w kurniku , a drugi kana ł zamyka i nie ma z tym problemu .
W cloudzie ustawiam 1 kanał np otwórz o godz 7 i pisze że wykonano , a drugi ustawiam zamknij np o godz 20 -tej
pisze wykonano , a nic się nie dzieje .
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7634
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt maja 26, 2017 12:05 pm

Serwery publiczne czy własny ?
andras
Posty: 262
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

pt maja 26, 2017 12:16 pm

https://svr2.supla.org , ale gdy przestawię na np włącznik światła to działa
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7634
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt maja 26, 2017 12:32 pm

Przestawiasz funkcję kanału zmieniając harmonogram czy harmonogramu nie ruszasz ?
andras
Posty: 262
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

pt maja 26, 2017 12:56 pm

Najpierw zmieniam funkcję kanału , a poźniej tworzę nowy harmonogram
ODPOWIEDZ