Harmonogramy

andras
Posts: 242
Joined: Fri Dec 30, 2016 5:51 pm

Fri May 26, 2017 8:21 am

Witam

Przetestowałem większość softów i w trybie button (drzwi , brama ,furtka itd) nie uruchamiają mi się harmonogramy ,
w cloudzie pisze że ze wykonano , a furtki nie otwiera :(
a takiego softu potrzebuję ,konkretnie softu na 2 kanały
jeden na otwieranie a drugi zamykanie drzwiczek , ale musi być button np 4 sekundy .
W tych samych softach tryb switch i harmonogramy się działają .
Co może być przyczyną ?

pozdr
sroka222
Posts: 32
Joined: Sun Sep 25, 2016 10:45 am

Fri May 26, 2017 10:11 am

A masz czujniki otwarcia? Bez nich harmonogram w przypadku modułu bramowego raczej nie zadziała.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6873
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri May 26, 2017 10:25 am

Do furtki czujnik nie jest potrzebny
andras
Posts: 242
Joined: Fri Dec 30, 2016 5:51 pm

Fri May 26, 2017 10:58 am

Niestety furtka też nie uruchamia harmonogramu , w tej chwili testuję soft incan , na kanale 1 mam otwórz
a na 2 kanale zamknij furtkę , z telefonu działa , a harmonogram nie :(
W cloudzie pisze że wykonano .
User avatar
pzygmunt
Posts: 6873
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri May 26, 2017 11:04 am

Nie ma takiej funkcji jak "Zamknij furtkę". Przypadkiem nie używasz do tego funkcji bramy wjazdowej ?
andras
Posts: 242
Joined: Fri Dec 30, 2016 5:51 pm

Fri May 26, 2017 11:46 am

Wiem że nie ma zamknij furtki :) na pierwszym kanale mam ustawioną furtkę na drugim też furtka
w telefonie 1 kanał otwiera drzwiczki w kurniku , a drugi kana ł zamyka i nie ma z tym problemu .
W cloudzie ustawiam 1 kanał np otwórz o godz 7 i pisze że wykonano , a drugi ustawiam zamknij np o godz 20 -tej
pisze wykonano , a nic się nie dzieje .
User avatar
pzygmunt
Posts: 6873
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri May 26, 2017 12:05 pm

Serwery publiczne czy własny ?
andras
Posts: 242
Joined: Fri Dec 30, 2016 5:51 pm

Fri May 26, 2017 12:16 pm

https://svr2.supla.org , ale gdy przestawię na np włącznik światła to działa
User avatar
pzygmunt
Posts: 6873
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri May 26, 2017 12:32 pm

Przestawiasz funkcję kanału zmieniając harmonogram czy harmonogramu nie ruszasz ?
andras
Posts: 242
Joined: Fri Dec 30, 2016 5:51 pm

Fri May 26, 2017 12:56 pm

Najpierw zmieniam funkcję kanału , a poźniej tworzę nowy harmonogram
Post Reply