Strona 1 z 3

Harmonogramy

: pt maja 26, 2017 8:21 am
autor: andras
Witam

Przetestowałem większość softów i w trybie button (drzwi , brama ,furtka itd) nie uruchamiają mi się harmonogramy ,
w cloudzie pisze że ze wykonano , a furtki nie otwiera :(
a takiego softu potrzebuję ,konkretnie softu na 2 kanały
jeden na otwieranie a drugi zamykanie drzwiczek , ale musi być button np 4 sekundy .
W tych samych softach tryb switch i harmonogramy się działają .
Co może być przyczyną ?

pozdr

Re: Harmonogramy

: pt maja 26, 2017 10:11 am
autor: sroka222
A masz czujniki otwarcia? Bez nich harmonogram w przypadku modułu bramowego raczej nie zadziała.

Re: Harmonogramy

: pt maja 26, 2017 10:25 am
autor: pzygmunt
Do furtki czujnik nie jest potrzebny

Re: Harmonogramy

: pt maja 26, 2017 10:58 am
autor: andras
Niestety furtka też nie uruchamia harmonogramu , w tej chwili testuję soft incan , na kanale 1 mam otwórz
a na 2 kanale zamknij furtkę , z telefonu działa , a harmonogram nie :(
W cloudzie pisze że wykonano .

Re: Harmonogramy

: pt maja 26, 2017 11:04 am
autor: pzygmunt
Nie ma takiej funkcji jak "Zamknij furtkę". Przypadkiem nie używasz do tego funkcji bramy wjazdowej ?

Re: Harmonogramy

: pt maja 26, 2017 11:46 am
autor: andras
Wiem że nie ma zamknij furtki :) na pierwszym kanale mam ustawioną furtkę na drugim też furtka
w telefonie 1 kanał otwiera drzwiczki w kurniku , a drugi kana ł zamyka i nie ma z tym problemu .
W cloudzie ustawiam 1 kanał np otwórz o godz 7 i pisze że wykonano , a drugi ustawiam zamknij np o godz 20 -tej
pisze wykonano , a nic się nie dzieje .

Re: Harmonogramy

: pt maja 26, 2017 12:05 pm
autor: pzygmunt
Serwery publiczne czy własny ?

Re: Harmonogramy

: pt maja 26, 2017 12:16 pm
autor: andras
https://svr2.supla.org , ale gdy przestawię na np włącznik światła to działa

Re: Harmonogramy

: pt maja 26, 2017 12:32 pm
autor: pzygmunt
Przestawiasz funkcję kanału zmieniając harmonogram czy harmonogramu nie ruszasz ?

Re: Harmonogramy

: pt maja 26, 2017 12:56 pm
autor: andras
Najpierw zmieniam funkcję kanału , a poźniej tworzę nowy harmonogram