Czujnik odległości

michalgbn
Posty: 29
Rejestracja: ndz lip 01, 2018 3:42 pm

sob wrz 22, 2018 4:05 pm

Znaczy COM4 jest tylko dla tego urządzenia
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 445
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

sob wrz 22, 2018 5:32 pm

gpio0 podłącz do masy, i podepnij jeszcze raz płytkę do usb
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob wrz 22, 2018 5:42 pm

dawidd pisze:
sob wrz 22, 2018 5:32 pm
gpio0 podłącz do masy, i podepnij jeszcze raz płytkę do usb
Jeżeli to jest płytka WeMos D1 R2 to program sam wprowadza moduł w tryb flashowania. Nie trzeba nic zwierać. Sprawdź w putty czy moduł wogule działa.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2222
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob wrz 22, 2018 6:06 pm

Tylko na czas flaszowania zamknij okno putty jak pisal ci wczesniej @shimano73
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 445
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

sob wrz 22, 2018 7:01 pm

Espablo pisze:
sob wrz 22, 2018 5:42 pm
dawidd pisze:
sob wrz 22, 2018 5:32 pm
gpio0 podłącz do masy, i podepnij jeszcze raz płytkę do usb
Jeżeli to jest płytka WeMos D1 R2 to program sam wprowadza moduł w tryb flashowania. Nie trzeba nic zwierać. Sprawdź w putty czy moduł wogule działa.
No w założeniu może i tak jest, ale już nie raz miałem taki błąd na wemosie i podciągniecie fizycznie gpio0 do masy to rozwiązywało.
Zobacz jeszcze ten temat:
viewtopic.php?f=8&t=2860&start=10
michalgbn
Posty: 29
Rejestracja: ndz lip 01, 2018 3:42 pm

sob wrz 22, 2018 9:46 pm

Espablo pisze:
sob wrz 22, 2018 5:42 pm
dawidd pisze:
sob wrz 22, 2018 5:32 pm
gpio0 podłącz do masy, i podepnij jeszcze raz płytkę do usb
Jeżeli to jest płytka WeMos D1 R2 to program sam wprowadza moduł w tryb flashowania. Nie trzeba nic zwierać. Sprawdź w putty czy moduł wogule działa.
Jak załaduje to w putty to cały czas latają ( dopisuja się znaki i znikaja ) nie wiem czy to tak ma być
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob wrz 22, 2018 10:20 pm

Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
michalgbn
Posty: 29
Rejestracja: ndz lip 01, 2018 3:42 pm

ndz wrz 23, 2018 10:31 am

W putty lata zielona kropka i pojawiają się znaki różne i znikają. Ustawiłem COM i szybkość taka samą jak w Menedżer Urządzeń. Czy szybkość ma jakieś znaczenie ? Zmieniałem już 3 kabel i nic. wymiękam już. Może być tak ze coś z tą płytką jest nie tak ?
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 445
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

ndz wrz 23, 2018 10:44 am

Szybkość ma znaczenie, jeśli będzie zła to bada chińskie znaczki. Ustaw 115200 i spróbuj jeszcze raz
michalgbn
Posty: 29
Rejestracja: ndz lip 01, 2018 3:42 pm

ndz wrz 23, 2018 10:54 am

i tak lataja chińskie znaki
ODPOWIEDZ