Serwer raspberry - błąd zapisu pliku

Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pn paź 09, 2017 4:41 pm

normalne konto musisz założyć i aktywować
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pn paź 09, 2017 4:45 pm

Dane wpisane w parameters.yml są danymi admina
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Neavvy
Posty: 64
Rejestracja: czw maja 11, 2017 8:19 pm

pn paź 09, 2017 5:55 pm

Udało mi się i założyłem konto, ale dlaczego nie mogę połączyć się z serwerem za pomocą aplikacji klienckiej na androida? Oraz czy do serwera na raspberry będzie dostęp spoza sieci lokalnej?
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pn paź 09, 2017 6:02 pm

W sieci lokalnej powinieneś się połączyć, natomiast aby połączyć się z zewnątrz musisz otworzyć/przekierować/zmapować porty 2015,2016 na routerze.
Aby logować się z zewnątrz - port 443.
Jaki masz internet w smartfonie i co wpisujesz w adres serwera?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Neavvy
Posty: 64
Rejestracja: czw maja 11, 2017 8:19 pm

pn paź 09, 2017 6:18 pm

Na smartfonie jestem podłączony do tego samego wifi co raspberry. W adres serwera wpisuję "raspberrypi", wedle instrukcji na cloudzie
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pn paź 09, 2017 6:19 pm

W adres serwera wpisz IP maliny, przecież nie masz takiej domeny...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 429
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pn paź 09, 2017 6:20 pm

W serwer wpisz jako adres swój adres IP do raspberry
Neavvy
Posty: 64
Rejestracja: czw maja 11, 2017 8:19 pm

wt paź 10, 2017 12:22 pm

Super, wszystko śmiga tak jak powinno, dzięki wszystkim za pomoc :)
Zaktualizować clouda też udało się bez problemu
Neavvy
Posty: 64
Rejestracja: czw maja 11, 2017 8:19 pm

wt paź 10, 2017 5:50 pm

Jednak trochę przedwczesna radość, bo nie sprawdziłem wcześniej dokładnie i poza siecią lokalną nie mogę się w ogóle połączyć z serwerem. Przekierowałem porty 2015, 2016 i 443. Próbowałem się zalogować przez IP routera + port 443 oraz samo IP routera ale nic nie działa. Ktoś ma pomysł?
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

wt paź 10, 2017 5:58 pm

Masz adres IP publiczny?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”