Serwer raspberry - błąd zapisu pliku

Neavvy
Posty: 64
Rejestracja: czw maja 11, 2017 8:19 pm

wt paź 10, 2017 6:19 pm

IP routera mam publiczne z tego co się orientuje
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

wt paź 10, 2017 6:25 pm

Jeśli nie jesteś pewien - sprawdź czy adres na stronie http://www.moje-ip.eu/ zgadza się z twoim WAN
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Neavvy
Posty: 64
Rejestracja: czw maja 11, 2017 8:19 pm

wt paź 10, 2017 6:43 pm

Jeśli WAN to to, co myślę (czerwona ramka) to nie zgadzają się
Załączniki
sdsd.png
sdsd.png (18.38 KiB) Przejrzano 1502 razy
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

wt paź 10, 2017 6:56 pm

Czyli nie jest to adres publiczny... skąd masz ten internet, jeśli to nie tajemnica?
EDIT: https://www.iplocationtools.com/100.85.254.239.html
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Neavvy
Posty: 64
Rejestracja: czw maja 11, 2017 8:19 pm

wt paź 10, 2017 7:06 pm

Mam z Vectry i jestem niezbyt zadowolony szczerze mówiąc. Da się jakoś obejść to niepubliczne IP?
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

wt paź 10, 2017 7:17 pm

Powinno się dać zamówić nawet stałe IP za dopłatą - ja za tą "przyjemność" dopłacam 20zł/mies. (ale nie w Vectra).
Przekierowanie portów na ich serwerze podejrzewam, że nie wchodzi w rachubę - raczej się nie dogadasz.
Adres mógłby być zmienny, ale musi być publiczny, jeśli nie - pozostaje np.VPN oparty na jakimś stałym adresie IP np. u znajomego bądź w pracy... ale to dość skomplikowane rozwiązanie. Zobacz też to: viewtopic.php?f=8&t=2330&p=11959&hilit= ... VPS#p11959
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Neavvy
Posty: 64
Rejestracja: czw maja 11, 2017 8:19 pm

śr paź 11, 2017 4:12 pm

Eh, skoro nie istnieje żadne sensowne rozwiązanie to chyba zainwestuję w serwer VPS, przynajmniej na razie. A kiedy skończy się umowa chyba pozbędę się vectry. Dzięki za pomoc chłopaki :)
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr paź 11, 2017 6:14 pm

Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 429
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

śr paź 11, 2017 6:19 pm

slawek pisze:
śr paź 11, 2017 6:14 pm
Zajrzyj jeszcze tu:
https://www.arubacloud.pl/vps/oferta-vi ... erver.aspx
Jeżeli miał by płacić za taka chmurkę to równie dobrze może korzystać z obecnej supli , tak mi się wydaje że jeżeli nie można mieć własnego serwera to lepiej pozostać na typowej supli.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr paź 11, 2017 6:27 pm

Pozostają skrypty - a jak myślisz - kto płaci np.
za https://supla.fracz.com ? 😃
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
ODPOWIEDZ