Supla + Sonoff - WiFi ESP8266

ryszardlski
Posty: 2
Rejestracja: wt sie 30, 2016 12:37 pm

wt sie 30, 2016 12:47 pm

Hej,

Chcę trochę ulepszyć swoje mieszkanie i znalazłem ciekawe, podobno działające połączenie:
Supla + Sonoff - WiFi ESP8266
http://allegro.pl/sonoff-uniwersalny-pr ... 93001.html

Mam parę pytań odnośnie konfiguracji
1. Czy ktoś konfigurował taki wyłącznik bezpośrednio przez Suplę?
2. Nawet jeśli nikt, to w skali 1-10 (gdzie 1 to klikanie NEXT a 10 to tworzenie autorskich komend w teminalu) jak bardzo było by to skomplikowane?
3. Czy istnieje limit podłączonych tego typu urządzeń?
4. Czy muszę stawiać serwer VPN żeby móc kontrolować je spoza lokalnej sieci?
5. Czy gdzieś istnieje jakiś nawet ogólny poradnik postawienia i skonfigurowania takiej infrastruktury?

Przepraszam za długi post ;)
Pozdrawiam
alv
Posty: 74
Rejestracja: sob lip 09, 2016 11:36 am

wt sie 30, 2016 12:58 pm

1. Jest gotowe oprogramowanie, wystarczy wgrać i wstępnie skonfigurować (połączenie wifi, adres serwer, itp.) viewtopic.php?f=11&t=145
3. raczej nie ma takiego limitu, a nawet jeśli jest to wyższy niż potrzebujesz
4. możesz znatować (w routerach nazywa się to port forwarding)
5. chyba wszystko jest na forum, masz gotowe obrazy systemów.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7783
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt sie 30, 2016 1:01 pm

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7783
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt sie 30, 2016 1:04 pm

I jeszcze odpowiedzi na Twoje pytania

1. Tak
2. 1
3. Nie (tzn istnieje tylko na wypadek spamu, ale wystarczy jeden mail i zostanie on zwiększony, w chwili obecnej jest to 100 urządzeń)
4. Nie
5. W poście wyżej wrzuciłem instrukcję
ryszardlski
Posty: 2
Rejestracja: wt sie 30, 2016 12:37 pm

wt sie 30, 2016 1:06 pm

Hej,

Wow, dziękuję za szybką odpowiedź ;)
Teraz to pójdzie raz dwa.

Pozdrawiam
sat4all
Posty: 5
Rejestracja: wt gru 13, 2016 5:26 pm

śr gru 14, 2016 2:45 am

witam

sciagnolem firmware do sonoff ( SonoffWiFiSmartModule) sa tam 4 pliki bin ktory wgrac i jak ? jak bym mogl prosic o jakis szybki tutorial

dzieki
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1076
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

śr gru 14, 2016 6:25 am

Witaj, tutaj masz FAQ :)

viewtopic.php?f=23&t=413
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
ODPOWIEDZ