H801 - samoistne rozbłyski LED-ów przy wyłączonej domowej sieci WiFi

Awatar użytkownika
wirowskm
Posty: 42
Rejestracja: wt sty 03, 2017 9:17 am
Lokalizacja: Brwinów
Kontaktowanie:

wt sty 02, 2018 4:33 pm

Dzień dobry,
Do H801, z wgranym softem w wersji 2.5.3, podłączone jest 5 m LED-ów 5050 RGBW. Zasilacz 12V 3W. Działa prawidłowo do czasu wyłączenia domowej sieci WiFi na routerze.
Przy wyłączonej sieci WiFi, pomimo stanu wyłączenia LED-ów w kliencie SUPLA lub harmonogramem obu kanałów (RGB i W), następują cykliczne, co kilka minut, rozbłyski LED-ów. Zapalają się na ułamek sekundy i gasną, a po kilku minutach kolejny rozbłysk. I tak w kółko aż do ponownego włączenia sieci WiFi na routerze.
Po włączeniu na routerze domowej sieci WiFi, H801 "uspakaja się" i LED-y cały czas są zgaszone. Oczywiście można nimi normalnie sterować.
Problem ponownie pojawia się przy wyłączeniu na routerze domowej sieci WiFi.
Czy ktoś zaobserwował takie zjawisko?
Pozdrawiam,
Marek
miko1282
Posty: 451
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

wt sty 02, 2018 5:55 pm

U mnie w sonoff touch dual, po wyłączeniu sieci WIFI( gdy światło jest włączone) gaśnie co kilka minut i zapala się ponownie i tak do czasu, gdy nie połączy się z domową siecią WiFi, lecz samo się nie włącza(gdy u traci połączenie z siecią)
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1857
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Kraków

wt sty 02, 2018 5:57 pm

Mruganie taśmy przy braku Internetu jest normalne dla H-801 i specjaliści forumowi pisali że nie da się nic z tym zrobić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”