Sonoff WiFi smart switch problem

Dunay
Posty: 71
Rejestracja: czw sty 04, 2018 7:39 pm

pt sty 05, 2018 9:22 pm

Panowie jest problem,

Wgrałem Suplę do Sonoff`a bez problemu. Łączę się z siecią supla, konfiguruję, zapisuję i restart. A tu Sonoff nie łączy się z domowym WiFi. WTF? Wgrywam jeszcze raz, i sytuacja powtarza się. Czyści się pamięć w Sonoff`ach? Może to pomóc?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8661
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sty 05, 2018 9:34 pm

Na stronie konfiguracyjnej co masz w last state ?
Dunay
Posty: 71
Rejestracja: czw sty 04, 2018 7:39 pm

pt sty 05, 2018 9:39 pm

LAST STATE: WiFi - Connecting...
piotrdabeks
Posty: 15
Rejestracja: sob sty 28, 2017 1:42 pm

czw lut 15, 2018 8:37 am

Witam szanownych kolegów, chciałbym się podpiąć do tematu. Problem podobny po wgraniu firmware doo sonoffa supli oraz skonfigurowaniu supla łączy się z moją siecią sprzęt jest wykryty po macu widzę że otrzymuje adres IP ale nie łączy się z serwerem supli. wgrywałem oraz konfigurowałem kilkanaście razy bez skutku. Posiadam 8 takich przełączników nadawałem ID oraz hasło przełącznika który jest już skonfigurowany i też bez pozytywnego skutku. Może jakieś sugestie. Proszę o pomoc w sprawie.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8661
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lut 15, 2018 9:15 am

Zresetuj router
piotrdabeks
Posty: 15
Rejestracja: sob sty 28, 2017 1:42 pm

czw lut 15, 2018 9:21 am

Zapomniałem wspomnieć oczywiście że resetowałem próbowałem również przez inny ruter i to samo. u mnie ruter działa jako access point także nie powinno być żadnych problemów. tak jak pisałem pozostałe sonoffy bez problemy śmigają.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8661
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lut 15, 2018 9:36 am

Próbowałeś wyczyścić flash ?
piotrdabeks
Posty: 15
Rejestracja: sob sty 28, 2017 1:42 pm

czw lut 15, 2018 9:42 am

Masz na myśli flash w sonoffie? hhmmm tylko wgrałem sonofa z poradnika Adriana: http://smart-house.adrian.czabanowski.c ... do-sonoff/.
A jak wyczyścić flash z sonofa? nie wspomniałem że jestem początkującym :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”