Tasmota

Guciober
Posty: 4
Rejestracja: wt sty 09, 2018 12:00 pm

wt sty 09, 2018 12:15 pm

Witam, jestem tutaj nowy i nie znalazlem na forum odpowiedzi na moje pytanie .Mam na razie jeden sonoff basic z tasmota , a chcialbym suple.Czy jest mozliwosc przejscia na suple bez ingerencji w hardware.Tasmote wgralem OTA.
Pozdrawiam Andrzej
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8433
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt sty 09, 2018 12:29 pm

Musisz podłączyć programator.
Guciober
Posty: 4
Rejestracja: wt sty 09, 2018 12:00 pm

wt sty 09, 2018 1:11 pm

Dzieki,tego sie obawialem :)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8433
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt sty 09, 2018 1:21 pm

Guciober pisze:
wt sty 09, 2018 1:11 pm
Dzieki,tego sie obawialem :)
Ingerencją tego bym nie nazwał. Można podłączyć programator bez lutowania. Wystarczy włożyć goldpiny i je lekko docisnąć aby był styk na czas programowania.
Guciober
Posty: 4
Rejestracja: wt sty 09, 2018 12:00 pm

wt sty 09, 2018 1:43 pm

No tak,ale zeby cos podlaczyc trzeba to miec.A kupic odpowiedni to tez problem z tego co czytalem na forum(zasilanie).
Guciober
Posty: 4
Rejestracja: wt sty 09, 2018 12:00 pm

wt sty 09, 2018 1:52 pm

Dzieki,kupiony.
Brute4C
Posty: 5
Rejestracja: pt maja 15, 2020 4:58 pm

pt maja 15, 2020 7:37 pm

Trochę się pozmieniało, nie da się teraz wgrać Supla przez funkcję OTA w Tasmota? Można tam przecież załączyć dowolny plik BIN. Zadziała to?

EDIT:
Dla ESPHome jest taka instrukcja: https://esphome.io/guides/migrate_sonoff_tasmota.html Tam niby działa, ale nie ma Supla w jednym pliku BIN dla Sonoff Mini i Basic :-(
ODPOWIEDZ