Brama KEY (Centralka CT-202)

pawel1986
Posts: 27
Joined: Tue Jan 09, 2018 3:22 pm

Mon Mar 05, 2018 12:20 pm

Mam pytanie, właściwie potrzebuję wsparcia, czy ktoś ma pomysł jak połączyć centralkę CT-202 (instrukcja w załączniku) z czymś takim:

http://allegro.pl/otwieraj-brame-garaz- ... ZjFjZDA%3D

Mniej więcej wiem jak podłączyć otwieranie (domofon ma dodatkowy przycisk który po zwarciu otwiera - stopuje - zamyka bramę [krok po kroku] i tu podłączył bym wyjście bezpotencjałowe które będzie działa dokładnie jak ten przycisk)

Pytanie czy istnieje możliwość połączenia tej centralki z przekaźnikiem w taki sposób by w aplikacji widzieć czy brama jest ZAMKNIĘTA czy OTWARTA?

Jeśli tak to jak to spiąć tak by działało bez problemu i by w aplikacji widzieć status otwarcia bramy?

Z góry dzięki za pomoc.
Attachments
CT-202.pdf
(603.71 KiB) Downloaded 55 times
User avatar
pzygmunt
Posts: 6932
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Mar 05, 2018 12:53 pm

Zaciski SS i COM łączysz z przekaźnikiem modułu z Allegro (oznaczone jest jako wyjście).
Zasilanie bierzesz z zacisku GND i 24VDC.
Czujnik otwarcia musisz sobie jakiś zorganizować w formie jakiejś krańcówki.
pawel1986
Posts: 27
Joined: Tue Jan 09, 2018 3:22 pm

Mon Mar 05, 2018 1:23 pm

Ok dzięki za odpowiedz, czyli centralka sama w sobie nie ma styków które dawały by informację jak krańcówka?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6932
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Mar 05, 2018 1:35 pm

Nie znalazłem tam takiej informacji chyba, że coś przeoczyłem.
pawel1986
Posts: 27
Joined: Tue Jan 09, 2018 3:22 pm

Mon Mar 05, 2018 1:41 pm

Zastanawiają mnie 2 porty EDGE, jak przyjdzie moduł i zrobi się troszkę cieplej, otworzę puszkę z centralką, jeżeli dobrze rozumuję, musiał bym znaleźć na centralce obwód który w zależności od tego czy brama jest np:

Zamknięta - jest zamknięty (jest przejście|)
Otwiera się lub jest otwarta - jest otwarty (brak przejąca)

Lub odwrotnie?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6932
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Mar 05, 2018 1:45 pm

Dokładnie tak.
pawel1986
Posts: 27
Joined: Tue Jan 09, 2018 3:22 pm

Mon Mar 05, 2018 1:57 pm

OK dam znać po testach! Mam nadzieję że nie będę musiał szukać nowej centralki :)
User avatar
pzygmunt
Posts: 6932
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Mar 05, 2018 1:59 pm

Zamontuj krańcówkę i po sprawie.
pawel1986
Posts: 27
Joined: Tue Jan 09, 2018 3:22 pm

Mon Mar 05, 2018 2:15 pm

A mógł byś podesłać jakieś propozycje takiej krańcówki?
kotar
Posts: 5
Joined: Thu Dec 07, 2017 8:33 pm

Wed Mar 07, 2018 6:31 am

Nie wszystkie automaty dwuskrzydlowe posiadaja krancówki. Zazwyczaj tylko tubowe takich firm jak NiCe lub BFT. Natomiast większosc z reguły działa na opór i ustawiony czas wiec wymiana centralki nic nie pomoże bez specjalnych siłowników które posiadaja wbudowane krancówki.
Post Reply